Рано тази сутрин Ботеви поклонници от различни краища на страната

...
Рано тази сутрин Ботеви поклонници от различни краища на страната
Коментари Харесай

По стъпките на Ботев: Изнурителни преходи, палатки и проливни дъждове

Рано тази заран Ботеви поклонници от разнообразни краища на страната поеха от Козлодуйския бряг по стъпките на Войводата и неговата чета.

Тази година участниците в националния туристически поход до връх Околчица във Врачанския балкан са 1500. Изправени са пред разнообразни провокации, като се стартира от дългите изнурителни преходи по асфалт и черни пътища, лагеруването на палатки през нощта, не е изключено да ги валят проливни дъждове.

Той се организира от 1946 година и в него вземат участие ветерани и дребни деца всяка година

Но задачата, както споделят всички, си заслужава, а тя е - да усетят това родолюбиво възприятие, което преди 147 години е повело 200 момци към гибелта в името на свободата на България. Маргарита Стефанова съпровожда поклонниците. 45 училищен групи също са част от тях.

Те потеглиха в 6:30 часа тази заран от „ Ботев парк “ в Козлодуй, от кораба „ Радецки “, където имаше огромно празненство.

Ученици от Руската гимназия в Бургас ПГЧЕ „ Васил Левски “ за трети път потеглят по стъпките на Ботев.

„ Това е традиция с десетилетна история, която е образец за последователност. 77 години се организира този поход у нас “, означи техният преподавател.

„ Не единствено Христо Ботев, само че и всички други национални герои са от доста огромна значителност. Те са пожертвали освен живота си, само че и всичко свято и благо за тях. За да можем ние през днешния ден да живеем в свободна страна “, означи Габи.

В похода има и група с възпитаници от Годеч. Повечето от тях идват за повторно. Казват, че не може прекарването да се опише с думи. Въодушевлението е цялостно, играят се хора и се пеят песни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР