Рано сутринта на 26 април жителите на област Окинава бяха

...
Рано сутринта на 26 април жителите на област Окинава бяха
Коментари Харесай

Окинава не бива да се превръща в бойно поле

Рано сутринта на 26 април жителите на област Окинава бяха сюрпризирани от огромния брой чиновници и коли на Силите за самозащита, които нахлуха на локалните пристанища и улици, защото японското държавно управление разгласи, че ще разположи там ракети Пейтриът-3. Същия ден Окинава организира и обучение за приемането на сигнал от " Националната система за ранно предизвестие ". Когато завиха сирените, нервите на жителите на Окинава още веднъж бяха обтегнати. Местните медии насочиха рецензии, че непрекъснатото разширение на въоръжението от японското държавно управление нарушава " мирната конституция " и е опасност за районната сигурност и непоклатимост.

" Не бива да разрешаваме Окинава още веднъж да се трансформира в полесражение! " За да изразят апела си за мир, на 24 и 25 април членовете на делегация от законодатели на Окинава показаха на японското Министерство на защитата, кабинета и Министерството на външните работи резолюция за спокойно и дипломатическо мнение от региона. В нея се слага под въпрос новата версия на " Трите документа за сигурност ", признати от държавното управление в края на предходната година, и се приканва японското държавно управление да се придържа към правилата, открити в четирите китайско-японски политически документа, да се предизвиква двустранното другарство и интензивно да се гради мир посредством разговор и дипломация.

Това е първата резолюция от името на локален парламент в Япония, която слага под въпрос неверното отношение на японското държавно управление към Китай. Тя отразява груповото предпочитание на 1,46 милиона поданици на Окинава и съставлява зов за мир в страната. Затова японското държавно управление не може да я подценява.

Различни японски неправителствени групи оповестиха на 24 април, че ще проведат огромен протест, с цел да се опълчват на разполагането на ракети в Окинава и ще призоват Окинава да не се трансформира в полесражение.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР