Рамзан Кадиров, лидер на руската Чеченска република, заяви в излъчено

...
Рамзан Кадиров, лидер на руската Чеченска република, заяви в излъчено
Коментари Харесай

Кадиров още се надява Русия да превземе Киев

Рамзан Кадиров, водач на съветската Чеченска република, съобщи в излъчено в понеделник изявление, че Русия ще реализира задачите си в Украйна до края на годината и би било неточност да се договаря с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

Силите на Кадиров играят значима роля във войната в Украйна и той откри неофициален съюз с видния началник на “Вагнер ” Евгений Пригожин и други твърдолинейни националисти, които поддържат войната, отбелязва организацията.

В изявление, излъчено по главния канал на държавната телевизия, “Россия-1 ”, той съобщи, че Русия има задоволително сили да превземе украинската столица Киев (от която беше отблъсната при започване на войната) и че тя би трябвало да превземе втория по величина град в Украйна – Харков и главното пристанище – Одеса.

“Смятам, че до края на годината ние ще осъществим 100% задачата, която през днешния ден ни е сложена ”, сподели Кадиров.

В изявлението си пред водещата Олга Скабеева чеченския водач сподели още, че съгласно него би било неправилно да се договаря със Зеленски.

Кадиров е някогашен чеченски сепаратистки войник, който в края на 90-те години на предишния век взе страната на проруската администрация в кавказкия район, напомня Ройтерс. Неговият татко беше погубен от подкрепящи независимостта бойци през 2004 година и съветският президент Владимир Путин персонално го назначи за водач на Чечения през 2007 г.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР