Ръководството на ВМЗ внесе в прокуратурата сигнал за договор, който

...
Ръководството на ВМЗ внесе в прокуратурата сигнал за договор, който
Коментари Харесай

ВМЗ даде на прокурор служебния министър на икономиката Никола Стоянов

Ръководството на ВМЗ внесе в прокуратурата сигнал за контракт, който всеки месец ощетява завода, научи Епицентър.БГ.

Договорът е за транспорт на служащи на ВМЗ и е подписан по времето, когато служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов е бил ръководител на Съвета на шефовете на ВМЗ „ ЕАД “.

 

Той заемаше този пост от началото на годината до освобождението му напролет от някогашния министър на стопанската система Корнелия Нинова.

 

Ръководството показва, че този контракт всеки месец ощетява завода и е за транспорт на служащите.

Екипът, който пое ръководството на най-голямото държавно дружество у нас при започване на месец юни, завари редица смущаващи контракти, това е един от фрапиращите образци, оповестиха на конференция във ВМЗ-Сопот на 19 август ръководителят на Съвета на шефовете Мариян Йовчев, изпълнителният шеф Иван Иванов и заместникът му Георги Цветков.

„ Тъй като сигналът към този момент е импортиран в Прокуратурата, нямаме право да посочваме конкретика “, обявиха от управлението на ВМЗ.

 

Става въпрос за контракт за превоз за 16 маршрута, което беше оповестено на 21 януари 2022 г от тогавашния заместник-изпълнителният шеф Георги Цветков.

При подаване на офертата, компанията, спечелила състезанието, е предложила 5.55 лева за 1 км пробег, а другата компания за всички направления – 1.62 лева за 1 км пробег.

При подписване на контракта на 21.04.2022 година (тогава ръководител на Съвета на шефовете е сегашният длъжностен министър Никола Стоянов) цената от 5.55лв. става 7.40 лева за км пробег. За някои направления цената доближава до 10 лева за км пробег “, уточни заместник-изпълнителният шеф по Човешки запаси, логистика и административни въпроси Георги Цветков.

Независимо от това, в контракта са основани и други условия заводът да заплаща още средства. Например по маршрута кв. Сушица - Карлово-площадка Сопот са избрани 8 рейса плюс 2 аварийни – общо 10, в случай, че плановете сочат, че са нужни за всички смени 6 рейса.

На трето място – съзнателно не се съблюдава една от клаузите по контракта – за всекидневен надзор на курсовете. Предишното управление на завода е премахнало контрола незабавно след подписването на контракта.

В резултат на това ВМЗ е ощетяван месечно сред 150 000 лева и 250 000 лева

Екипът, който пое ръководството на най-голямото държавно дружество у нас при започване на месец юни, завари редица още смущаващи контракти, а този е един от фрапиращите образци, оповестиха на конференция във ВМЗ-Сопот на 19 август ръководителят на Съвета на шефовете Мариян Йовчев, изпълнителният шеф Иван Иванов и заместникът му Георги Цветков.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР