Ръководството на Верея излезе с официално становище, адресирано до президента

...
Ръководството на Верея излезе с официално становище, адресирано до президента
Коментари Харесай

Верея със становище заради наказанието на Здравко Илиев

Ръководството на Верея излезе с публично мнение, адресирано до президента на БФС Борислав Михайлов, в което се твърди, че отборът е неведнъж ощетяван от Съдийската и Дисциплинарната комисии. От старозагорския клуб дават за образец наказването на Здравко Илиев, поради плюнка към съдията Волен Чинков в мача против Пирин от 10-ия кръг на Първа лига, което бе наложено на футболиста във вторник.

Ето и цялото мнение на ФК Верея без редакторска интервенция:

"На вниманието на президента на БФС
Г-н Борислав Михайлов

Становище от ФК Верея – гр. Стара Загора

Уважаеми господин президент,

Моля да бъде обърнато съществено внимание на Съдийската и Дисциплинарната комисии към Българския футболен съюз. ФК Верея е непрестанно ощетяван от тези комисии.

В поддръжка на написаното желаеме да използван няколко образеца. Прецедент ли е Дисциплинарната комисия да се самосезира след репортаж от предаване в българския ефирен ефир? Без отчет на основния арбитър, съдийския наблюдаващ и делегата на срещата от 10-ия кръг на Първа професионална лига Пирин – Верея. И за какво по-късно предаване обстановката с нашия състезател Здравко Илиев е изолирана от тази с футболиста на Черно море Георги Илиев. Тя също бе излъчена в друго телевизионно предаване. Защо тогава Съдийската комисия не се самосезира?

Футболистът на ФК Верея не плюва по основния арбитър, а в израз на гняв плюва върху терена. Ако това е мотив за наказване, евентуално огромна част от футболистите в Първа професионална лига би трябвало да получават сходни санкции. Да, плюването е в посока на съдията, само че определението „ опит за плюване на длъжностно лице” е тълкувание на обстановката.

Кое нарушение е по-сериозно – плюване по терена или „ опит за удряне на длъжностно лице”, което видяхме в предаването с футболиста на Черно море.

Ситуацията с нашия футболист става преди месец и от въпросния мач са минали цели два кръга. Съответно и две съвещания на Съдийската комисия. Има опция за основаване на казус, а точно – Съдийската комисия да се самосезира и да санкционира даден футболист за съответен мач, без значение какъв брой кръга и какъв брой физическо време е минало.

Ако Дисциплинарната комисия бе работила по открития ред (разглеждане на случая след отчет на някое от длъжностните лица на мача) и бе наказала Здравко Илиев, той нямаше да вземе присъединяване в мача от 12-ия кръг против Ботев (Пловдив) и нямаше да получи червен картон. Може би тогава срещата щеше да се развие по друг метод за нашия тим?

Г-н Михайлов, ФК Верея моли за Вашата съответна интервенция, с която да бъде анулирано наказването на Здравко Илиев. Според нас то е непозволено и лимитира правото на труд на нашия футболист. Той има подписан професионален контракт с ФК Верея, с което е ощетен и нашия тим.

Г-н Михайлов, ФК Верея е млад тим, който се пробва да развива играта футбол. Такива са задачите и на ръководения от Вас Български футболен съюз. Подобни тенденциозни решения от страна на ръководените от Вас комисии сигурно не са в тази тенденция.

С почитание:
ФК Верея "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР