Ръководството на СИДП има идея пожарите и бракониерските прояви в

...
Ръководството на СИДП има идея пожарите и бракониерските прояви в
Коментари Харесай

Следят с дронове за пожари и бракониери в горите

Ръководството на СИДП има концепция пожарите и бракониерските прояви в горите да бъдат засичани с безпилотни летателни апарати.

Днес шефът на предприятието инж. Симеон Давидков, членовете на УС Александър Арамов и Снежка Иванова, както и специалисти от Централно ръководство се срещнаха с опциите на дроновете от най-новото потомство, които могат да се употребяват на време на таксация, за пресмятане кубиците дърва, които могат да бъдат добити от избран отдел и мн.др.

Летателният уред може да остане във въздуха близо час, като през това време изминава 6 километра и прави цялостно, триизмерно снимане на всички обекти. Дронът е екипиран с три камери, като с помощта на термокамерата може да се засече къде тъкмо е основното огнище на пожара, даже гъстотата на дима да е забележителна.

Апаратът разрешава да бъде следено и местоположението на всеки един чиновник, който взе участие в потушаването на огъня, с цел да може да се реагира съответно, в случай че бъде заплашен човешки живот.

Безпилотни летателни апарати могат да се употребяват при доста действия в горите и съгласно управлението на СИДП това е бъдещето освен при разкриване на пожари, само че и при проучване и мониторинг на горски масиви.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР