Ръководството на прокуратурата остро осъждат използването на езика на омразата,

...
Ръководството на прокуратурата остро осъждат използването на езика на омразата,
Коментари Харесай

Прокуратурата осъди използването на езика на омразата в НС

Ръководството на прокуратурата остро осъждат потреблението на езика на омразата, изключително когато това се случва от парламентарната естрада. Това се показва в известие на държавното обвиняване.
От прокуратурата приканват политическите лица с имунитет да не нарушават съществени европейски правила и да не насочат обидни квалификации, основаващи се на дискриминационни детайли.
Държавното обвиняване припомня, че постоянно е подкрепяло и ще продължава да поддържа правото на митинг и свободно изложение на българските жители, включително и на политиците, само че не и когато по този метод се визира неприкосновеността на личността.
"Нарушаването на публичния ред и осъществяването на провокации, в миг на военни дейности покрай държавната граница, са явен знак за пробутване на зловредно непознато въздействие, скрито зад изложение на националистически възгледи от представители на политически партии. Прокуратурата неведнъж е доказвала, че противодейства и ще противодейства на всеки опит за налагане на непознати ползи ", показват от институцията
"Призоваваме към съблюдаване на положителния звук в гражданското общество, отговорност за което носят най-много представителите на трите управляващи в страната, призвани да бъдат пазители на демократичните полезности и свободи. В демократичното общество зад всяко обезпечено от закона право стои надлежно обвързване, написа в позицията.
Занапред ще подхождат кардинално и безкомпромисно като извършват своите пълномощия, когато са налице данни и/или доказателства за осъществени закононарушения, в това число и от народни представители ", твърдят от прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР