Ръководството на Пари Сен Жермен и Килиан Мбапе са сключили

...
Ръководството на Пари Сен Жермен и Килиан Мбапе са сключили
Коментари Харесай

Мбапе отказал 100 милиона евро, за да се върне в състава на ПСЖ

Ръководството на Пари Сен Жермен и Килиан Мбапе са сключили джентълменско съглашение между тях, което е довело до връщането му в състава на Луис Енрике, твърди “Екип ”.

Както е известно, звездата на френския първенец беше отстранен от първия тим по време на предсезонната подготовка и даже пропусна откриващия мач на ПСЖ за сезона поради отхвърли си да удължи контракта си с клуба, който изтича след по-малко от година. Въпреки че съглашение за подновяването на договора към момента липсва, Мбапе беше върнат в състава и даже вкара пет гола за три мача в Лига 1.

Според изданието повода за помилването на нападателя е, че той се е съгласил да се откаже от редица бонуси, с което е икономисал на клуба над 100 млн. евро. Сред въпросните бонуси е този за преданост в размер на 60-80 млн. евро. По принцип на играча му се поставят тези пари, защото остана в клуба и през новия сезон. Той обаче публично се отказал от приемането на сходни заплащания, което омилостивило управлението задоволително, с цел да разреши реинтеграцията му в отбора.

Въпреки че тази сделка не значи безусловно, че ще има преподписване на контракта, в ПСЖ чакат да убедят Мбапе да го удължи най-малко до лятото на 2025 година. За тази цел парижани ще имат период до 2 януари, когато френският национал ще може да договаря свободно с всеки различен клуб за трансфер като свободен сътрудник след края на сезона. Клубът ще направи всичко допустимо, с цел да задържи своя голмайстор, до момента в който Реал Мадрид следи деликатно обстановката, чакайки опцията да го притегли за без пари. В Ливърпул пък са подготвени да се конкурират с " лос бланкос " за 24-годишния състезател.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР