Ръководството на ОСК ЦСКА даде специална пресконференция в Пресклуб България

...
Ръководството на ОСК ЦСКА даде специална пресконференция в Пресклуб България
Коментари Харесай

ОСК ЦСКА ще съди България в Страсбург

Ръководството на Общо събрание на колегиите ЦСКА даде специфична конференция в Пресклуб " България " за идната на 31 януари в Централния боен клуб 22-ра поредна гала за връчване на годишните награди на най-хубавите спортисти, тимове и треньори. Но фокусът на конференцията бе ориентиран не за огромните триумфи на спортистите на ЦСКА, а за огромните проблеми на армейските клубове, които всяка година се усилват.

" Нашият клуб целеустремено се унищожава. Ако до 1990 година в ЦСКА се развиваха, и то доста сполучливо, над 40 спорта, в този момент броят им е намалял с 50 %. И всеки клуб се сблъсква с все по-големи проблеми с базите и с финансите ", сподели Калчев и добави:

" Загубихме плуването, повдигането на тежести и продължаваме да губим обичайните за клуба спортове. Принудени сме да подадем тъжба до Eвропейския съд по правата на индивида в Страсбург, защото не можем да продължим да съществуваме. В момента нямаме и половината клубове от преди и то напълно целеустремено. В годините ни прехвърляха от едно ведомство на друго, станахме даже комерсиално сдружение... Жалко е, че би трябвало хората, които сме прославяли България, да си търсим правата отвън нашата страна. Години наред съвестта ни не ни позволяваше да съдим страната си ", съобщи Калчев и акцентира, че клубовете на ЦСКА хем са като другите, хем единствено те имат непреодолими проблеми с базите и с наемите.

Неговите думи бяха доказани от Иван Белев, ръководител на клуба по хандбал.

" Преди 20-30 години не се плащаше наем, тъй като вложенията, направени в клуба и базата, се признаваха за разход. След това наемите станаха допустими, преди няколко години се подвигнаха 5 пъти, а когато минаха към Спортни парцели, наемите скочиха 10 пъти. А няма никаква сигурност – договорите не се подписват за 3, 5 или 10 години, а за една година, като с едномесечно предизвестите могат да го прекратят и след 2 месеца. Освен наем се заплаща налог здания, такса боклук и така нататък Разходите ни надвишават 50 000 лева за година. Казаха ни да участваме в планове, като напишем всичките си разноски. Направихме план за 100 000 лева, от които 50 000 бяха единствено за наеми, налози и такси. Отпуснаха ни 5000 лева Как да работиш при тези условия? За първи път в историята ни хандбален клуб ЦСКА няма нито един тим – нито за мъже и дами, нито за юноши и девойки ", показа с оскърбление Белев.

Председателят на клуба по гимнастика Иван Танкушев описа още по-фрапиращ случай, написа " ".
  " С подаяние на родители на нашите деца направихме ремонт и обилни усъвършенствания в залата, с цел да бъде по-уютно на състезателите. В резултат на това ни...вдигнаха наема! Защото залата станала по-хубава! "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР