Ръководството на БСП разкритикува ГЕРБ за хаотичния процес на преговори

...
Ръководството на БСП разкритикува ГЕРБ за хаотичния процес на преговори
Коментари Харесай

БСП упрекна ГЕРБ за хаотичните преговори за кабинет

Ръководството на Българска социалистическа партия разкритикува ГЕРБ за " безредния развой " на договаряния за сформиране на постоянно държавно управление в 49 Народно заседание и прикани депутатите на Бойко Борисов да изяснят по какъв начин си показват неговите цели, формат и период на деяние.

Кристиан Вигенин обърна внимание, че в последното си обществено изказване Борисов даде три разграничи версии за дълготрайност на кабинета - от крайния вид за 1 месец, през 3, до 6 месеца. Програмата на ГЕРБ, която се разисква на договарянията, е за 4-годишен период.

Същото важи и за неразбираемите формулировки за това по какъв начин ГЕРБ счита да събере болшинство за първия мандат.

" Структурирането на целия развой не се прави по най-хубавия метод. Как ГЕРБ си показва формата на това държавно управление? В рамките на едно изказване бяха обрисувани три вероятни противоречащи си формата на едно такова държавно управление - на малцинството, коалиция или " държавно управление от персони ", сподели Вигенин, който уточни, че този въпрос ще бъде обсъждан на лидерска среща в петък.

Неясно остана и по какъв начин Българска социалистическа партия и ГЕРБ ще намерят общ език по съществени предпочитани тематики, откакто социалистите се оповестиха за свръхдефицит в Бюджет 2023 от 4,5%, а Десислава Атанасова предизвести, че " ще се наложи да се върнем във времената на консервативна фискална политика ".

Прословутата " екселска таблица ", в която ПП-ДБ са изпратили своите оферти за програмно ръководство, стана тематика и на договарянията с Българска социалистическа партия. Вигенин разяснява, че са я получили дружно с поканата от ГЕРБ, само че не са имали време да го обсъдят преди срещата.

Малко преди този момент Корнелия Нинова разгласи, че когато Българска социалистическа партия са поискали програмата на ГЕРБ, са получили документа на ПП-ДБ: " Попитахме какво е това и те ни дадоха отговор - това е програмата ни с Политическа партия. Отговорността да се постави ред в този безпорядък е на ГЕРБ ".

Нинова предизвести, че няма да " взе участие игричките, които ГЕРБ си играха с ПП-ДБ ".

" " ГЕРБ имаха един избирателен слоган - ред в хаоса. В момента вършат тъкмо противоположното - безпорядък в реда. Ние призоваваме за ред. Сега ще беседват екипи. На по-късен стадий ще има лидерска среща. Нека ГЕРБ излязат и кажат истината. Ако се постави ред в нещата, ние ще създадем допитване до нашите членове и ще решим дали да подкрепим първия мандат ", сподели тя.

" Прав е да търси повече логичност, само че естествената политическа логичност изчезна в последната година и половина - парламентите не извършват главните си функционалности. Парламентарната република е сложена под въпрос ", беше отговорът на Томислав Дончев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР