Ръководството на Барселона е сезирало испанската прокуратура специално за два

...
Ръководството на Барселона е сезирало испанската прокуратура специално за два
Коментари Харесай

Барселона се усъмни сериозно в трансфера на Гризман - бонуси чакали сестра му, баща му, агентът и адвокат

Ръководството на Барселона е сезирало испанската прокуратура особено за два прехвърлянето от времето на предходните шефове - тези на Антоан Гризман и на Малком, твърди “Ел Периодико ”. Въз основа на събраната информация от одита на работата на предходното управление сегашната власт на “Камп Ноу ” има съществени подозрения за корупция във въпросните случаи.

Гризман беше закупен през 2019 година от Атлетико Мадрид за 120 млн. евро, като на по-късен стадий, след опасност от страна на “дюшекчиите ” за дело, каталунците прибавиха още 15 млн. “Ел Мундо ” обаче разкрива, че при договарянията с французина са били дискутирани цели четири комисионни, които Барса да изплати настрана от самия трансфер. Те са били планувани за сестрата на Гризман, за татко му, за сътрудника и за фамилен юрист на френското семейство. “Блаугранас ” са се насочили към възможния паричен превод към юриста, като желаят да схванат дали това е наказуемо.

“Ел Периодико ” пък прецизира, че в последна сметка “лос кулес ” не са платили тези комисионни. Ако пари са били раздавани, то те са били от самия Гризман.

Бразилецът Малком пък се озова в Барса през 2018 година, откакто за него бяха платени 41 млн. евро на Бордо. Обстоятелствата около тази договорка също будят подозрения у управлението. После нападателят беше продаден на Зенит за 40 млн.

Прокуратурата има 6 месеца, с цел да събере нужната информация и да реши дали има учредения за осъществени закононарушения.
 Лапорта за предходното управление: Допускахме, че нещата ще са зле, само че упованията ни бяха надминати Лапорта за предходното управление: Допускахме, че нещата ще са зле, само че упованията ни бяха надминати  Стана ясно в какво Барселона подозира Усман Дембеле Стана ясно в какво Барселона подозира Усман Дембеле
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР