Ръководството на Атлантическия съвет на България е изпратило специално писмо

...
Ръководството на Атлантическия съвет на България е изпратило специално писмо
Коментари Харесай

Атлантици с писмо до премиера Денков: Поискайте проверки на контактите на ДАНС и МВР с META

Ръководството на Атлантическия съвет на България е изпратило особено писмо до премиера Денков и шефа на парламентарната комисия за надзор над службите за сигурност. Те упорстват да бъдат осъществени инспекции на контактите на ДАНС и Министерство на вътрешните работи с META. Поводът е следващата хибридна офанзива и блокиране на страницата на неправителствената организация. Ето и цялостния текст на писмото:

До акад. Николай Денков, Министър-председател на Република България

До господин Атанас Атанасов, ръководител на Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по закона за електронните известия, Народно заседание

Уважаеми господин Денков,

Уважаеми господин Атанасов,

Представяме на Вашето внимание изострен проблем, който визира националната сигурност на страната ни. Процесът на модерирането на наличието на най-популярната обществена мрежа у нас, която в забележителна степен въздейства върху образуването на публичните настройки - Фейсбук, към този момент втора година постанова безпричинно тежки наказания върху профили и по този начин заглушава гласовете на хора и организации, които се борят с съветската хибридна експанзия против България. Заглушават се гласове на хора и организации, които поддържат Украйна и подлагат на критика съветската експанзия. Като съответен образец ще посочим, че за повторно в границите на една година Атлантическият съвет на България е обект на тежко посягане по отношение на неговата Фейсбук-страница.

В края на август 2022 година страницата на организацията беше закрита изцяло безпричинно и в изискванията на липса на бистрота от страна на модераторите на наличието на обществената мрежа. Широко знае се, че модераторите редовно толерират проруското наличие и нападат с неоснователни наказания критиците на съветската война срещу Украйна и кремълската интервенция в България. В момента новата страница на Атлантическия съвет на България - Атлантиците / BGAtlantics във Фейсбук е с наложени изключително тежки ограничавания и по този начин е застрашена от закриване. Оказва се, че страницата на Атлантическия съвет на България е третирана от модераторите (Атлантиците / BGAtlantics) като група на " рискови човеци и организации ". Атлантическият съвет на България най-решително се опълчва на кремълската хибридна експанзия против България. Тази организация е един от най-ярките обществени критици на президента Румен Радев, който посредством своите служебни държавни управления концентрира напрактика еднолично цялата власт в своите ръце, възползвайки се от буквата на Конституцията и в очевидно несъгласие с духа на парламентарната република. Наистина, за съветската агентура у нас, неправителствени организации с ясна евроатлантическа еднаквост са " рискови човеци и организации ". Такива организации се явяват неуместни за локалните съветски проксита, проникнали и в съответните структури, които не престават да извършват нечиста поръчка по ограничение и даже заглушаване на гласа на евроатлантическите цивилен организации.

Въпросът е какво е отношението към този проблем на евроатлантическото болшинство в българския парламент и на държавното управление? Във връзка с горепосоченото, настояваме за следствие на връзките на българските служби за сигурност с компанията МЕТА по линия на модерирането на наличието във Facebook, изключително за интервала от м. май 2021 година до сегашния миг. Известно е, че във всяка страна компанията МЕТА е задължена да си сътрудничи и да споделя данни с правоприлагащите структури във връзка с противодействието на тероризма, престъпността и всякаква друга незаконна, противодържавна и противоконституционна активност. Въпросът е това съдействие да бъде постоянно в границите на закона и с него да не се злоупотребява по никакъв метод по политически аргументи. Предвид гореизложеното, апелирам за Вашето подпомагане да бъдат осъществени инспекции на контактите на ДАНС и Министерство на вътрешните работи с META във връзка с модерирането на наличие във Facebook в България, тъй че да се обясни дали по политически аргументи и без съображение са били заглушавани гласовете на критици на Кремъл и на съветската хибридна война срещу България.

Атлантически съвет на България
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР