Ръководството на АгенцияПътна инфраструктура“ се ангажира от 1 януари 2023

...
Ръководството на АгенцияПътна инфраструктура“ се ангажира от 1 януари 2023
Коментари Харесай

АПИ ще увеличи заплатите на служителите си с до 20%

Ръководството на Агенция„ Пътна инфраструктура “ се ангажира от 1 януари 2023 година да усили заплатите на чиновниците си с до 20%. Това съобщи пред Дарик Малина Кованджиева, ръководител на профсъюз „ Пътно дело ” към КНСБ. Предвижда се средствата за нарастване на възнагражденията да дойдат от бюджета на пътната организация.

Въпреки обещанията, чиновниците остават в протестна подготвеност.

След вчерашния митинг на чиновници на Агенция „ Пътна инфраструктура ” в региона на тунел „ Витиня ” на автомагистрала „ Хемус ”, представители на стачкуващите организираха среща с управлението на пътната организация. Сред главните претенции на работещите в АПИ са нарастване на заплатите с 30% и възстановяване изискванията на труд.

Пред Дарик Малина Кованджиева, ръководител на профсъюз „ Пътно дело ” към КНСБ, посочи, че предлагането и уговорката е от 1 януари следващата година да има 20-процентно нарастване. От АПИ ще предложат и преструктуриране. Към момента междинната брутна заплата в пътната организация и по-специално в регионалните пътни ръководства е сред 1000-1100 лв..

Въпреки проектите за преструктуриране, съкращения няма да има.

Кованджиева посочи, че в случай че през януари няма индикации за смяна, митингите ще продължат, като чиновниците в АПИ имат опция да блокират цялата пътна мрежа в страната.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР