Ръководителят на запорожкото обществено движение Ние сме заедно с Русия“

...
Ръководителят на запорожкото обществено движение Ние сме заедно с Русия“
Коментари Харесай

Рогов: Буданов се контролира от британското външно разузнаване

Ръководителят на запорожкото публично придвижване „ Ние сме дружно с Русия “ Владимир Рогов съобщи, че шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов е протеже на английските разследващи служби.

По-рано “Вашингтон Пост ”, базирайки се на свои източници, заяви, че Киев е уведомил Белия дом, че Владимир Зеленски е решил да освободи от служба главнокомандващия на ВСУ Валерий Залужни. Вашингтон не е подкрепил решението, само че и не го е оспорил.

„ Буданов е протеже на английските разследващи служби. Той се управлява от английското външно разузнаване MИ6 “, сподели Рогов.

Според него в Украйна се изостря битката за вероятно освободения пост на главнокомандващ ВСУ.

„ Британците, които играят игра на доста равнища в Украйна, биха желали да видят Буданов на мястото на Залужни. Сега всичко върви към това, че ще има оставка. Въпросът е единствено в часа и датата “, акцентира Рогов.

По-рано английският вестник “Файненшъл Таймс ”, базирайки се на източници, осведомени със обстановката, заяви, че Владимир Зеленски се е срещнал със Залужни на 29 януари и му е предложил единствено позицията на консултант на украинските управляващи след оставката му. Списание “Економист ” на собствен ред твърди, че на Залужни е бил препоръчан постът секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, само че генералът е отказал.

Изданието написа още, че са предложили на настоящия шеф на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов постът главнокомандващ на ВСУ, само че той „ е отказал в последния миг. ” Списанието, цитирайки непосредствен сътрудник на Буданов, твърди, че той не е желал да заема тази позиция, само че „ вземането на такива решения не зависи от него “.

Сред кандидатите за поста главнокомандващ на ВСУ е и командващият сухопътните войски Александър Сирски, настояват “Економист ” и “Файненшъл Таймс ”.

Указът за освобождението на Залужни от длъжността главнокомандващ на ВСУ се чака до края на тази седмица, заяви Си-Ен-Ен, базирайки се на лични осведомени източници.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР