Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев разказа подробно за „Здравей,

...
Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев разказа подробно за „Здравей,
Коментари Харесай

Доказателствата за Иванчева - всичко, за което един прокурор може да мечтае”

Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев описа в детайли за „ Здравей, България” по какъв начин е бил предаден подкупът преди зрелищния арест на кметицата на „ Младост” Десислава Иванчева.

ВИЖТЕ ЗРЕЛИЩНИЯТ АРЕСТ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Тя бе задържана във вторник с 56 хил евро рушвет в колата й. Банкнотите за подкпупа - 70 хиляди евро, 14 хиляди от които взима медиаторът, са били маркирани, а по ръцете на Иванчева са били открити следи от веществото, което демонстрира, че тя е пипала парите.

Арестуваха кмета на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева

Адвокат за задържаните кметици: Изключително унизително

„ Парите за подкупа са дадени на медиатора, завити в лист хартия, а той ги прибрал в чантата си. Това се е случило в заведение”, изясни Гешев.

След това медиаторът – някогашният кмет на „ Младост” Петко Дюлгеров, се срещнал с Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова в друго заведение. Част от парите били трансферирани в чантата на Петрова.

Целият този развой е следен със специфични разследващи средства, сподели Гешев. Във въпросното заведение имало и охранителни камери, записите от които към този момент са конфискувани.

„ Изчакахме да се разделят. Посредникът се обади на изнудваното лице, с цел да удостовери, че е извършил уговорката си. Тогава го арестувахме в градинката пред Народния театър”, описа още прокурорът.

Целенасочено не ги арестувахме в зведението, тъй като щяхте да ме питате защо ги арестувахте, те просто пият кафе, какво общо имат с парите, които носи мъжът, изясни Гешев.

Вицепремиер за ареста на Иванчева: Малко се мина границата

След като Иванчева и Петрова се качват в колата, сътрудниците са ги спрели в първия вероятен миг, добави той.

Гешев след задържането на забърканите в схемата парите са броени на място, на кръстовището пред Спортната палата, тъй като това налагал законът.

Не сме правили цирк, спазвали сме закона, подобен какъвто е, аз не съм отговорен, че по този метод са регламентирани нещата в Наказателно-процесуален кодекс. По закон няма по какъв начин лицето, което употребява колата да не участва на претърсваането и изземванетоу изясни прокурорът.

Запитан дали, в случай че парите бяха повече, щяха още по-дълго време да ги броят на улицата, Гешев отговори: " Такъв е законът, това не е въпрос към мен, а въпрос към Народното събрание ".

Прокурорът разкри още, че съответният сигнал против кмета на "Младост " е подаден преди към два месеца. През това време са документирани доста срещи в друг формат – "между кметицата и изнудвания, сред заместник-кметицата и пострадалия и т.н.”.

По думите на Гешев тези записи са "всичко, за което един прокурор може да мечтае”.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР