Ръководителят на организацията по хуманитарните въпроси към ООН Марк Лоукок

...
Ръководителят на организацията по хуманитарните въпроси към ООН Марк Лоукок
Коментари Харесай

Представител на ООН се опасява от влошаване на ситуацията по света през 2020 г.

Ръководителят на организацията по филантропичните въпроси към Организация на обединените нации Марк Лоукок има вяра, че идната година ще бъде по-тежка от " ужасната " 2019 година, през която спорове, климатичните промени и икономическите проблеми оставиха 165 милиона души в потребност от филантропична помощ, написа " Гардиън ".

Екстремни стихии, засушавания и други естествени катаклизми вследствие на климатичната рецесия удрят " първо и най-лошо " най-бедните по света, предизвести той пред английската медия и добави, че дамите, девойките и инвалидите са най-засегнати.
 Снимка 458652
Източник:

В края на изявлението той изброи провокациите пред света : Сирия, Южна Африка и Венецуела.

" Беше ужасна година. Преди година направих няколко оценки, които се оказаха неправилни. Прогнозирах, че 145 милиона души ще се нуждаят от филантропична помощ . Оказаха се 165 милиона души ", изясни заместникът на генералния секретар на Организация на обединените нации.

" Нямам кристална топка, не знам с какво ще имаме работа идната година, само че имам неприятно предусещане. Страхувам се, че ще се утежни. Иска ми се да бъркам. Но има учредения да считаме, че ще ни следва доста неприятна година ", счита той.

По думите му геополитиката е решаващият фактор дали хората ще получат съответна помощ . Милиони хора в Североизточна и Северозападна Сирия разчитат на трансгранична помощ.

Според него Венецуела не е на основните страници повече, само че икономическата обстановка най-вероятно ще продължава да се утежнява.

Лоукок разяснява още, че по-голямата част от работата му тази година е била обвързвана с проблемите към климатичните промени. В Африка са регистрирани както огромни засушавания, по този начин и огромни наводнения.

Той разкри, че филантропичната работа към Организация на обединените нации е получила " рекордно " финансиране тази година . До ноември е получила 16 милиарда $ или с 2 милиарда $ повече от предходната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР