Ръководителят на МВФ Кристин Лагард може да стане новия председател

...
Ръководителят на МВФ Кристин Лагард може да стане новия председател
Коментари Харесай

Франция и Германия подкрепят Кристин Лагард за шеф на ЕЦБ

Ръководителят на МВФ Кристин Лагард може да стане новия ръководител на Европейската централна банка вследствие на предварителни съглашения сред Франция и Германия, оповестиха източници, представени от Ройтерс и Блумбърг.

Дипломатически източник, осведомен с въпроса, уточни, че френският президент Еманюел Макрон е предложил на немския си сътрудник Ангела Меркел, че Кристин Лагард би трябвало да получи управническия пост в ЕЦБ след приключването на мандата на Марио Драги по-късно тази есен.

Същият източник добави, че Меркел е "много позитивно " настроена към концепцията Лагард да оглави ЕЦБ, съобщи БНР.

Според последни непотвърдени информации на организация Блумбърг е допустимо немският министър на защитата Урсула фон дер Лайен да оглави Европейската комисия, белгийският министър председател Шарл Мишел да стане ръководител на Европейския съвет, Марош Шевчович да поеме външната политика на Европейска комисия (върховен представител за външните работи).

Според същите клюки Франс Тимерманс, който към момента се спряга като вероятен претендент за поста началник на Европейска комисия, може да поеме поста на европейски комисар по икономическата и индустриална политика, а Надя Калвиньо - европейски бюджетен комисар.

Също по този начин се приказва, че председателството на Европейския парламент ще бъде разделно на два 2,5 - годишни мандата сред Манфред Вебер и представител на социалистите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР