Ръководителят на комисията по външни работи на Сената на САЩ

...
Ръководителят на комисията по външни работи на Сената на САЩ
Коментари Харесай

САЩ и европейски страни призоваха да се спрат всички полети над Беларус

Ръководителят на комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати Боб Менендес, дружно с сътрудници от Чехия, Латвия, Германия, Литва, Ирландия, Полша и Англия, излязоха с изказване във връзка и приканиха за възбрана на всички полети над Беларус.
" Призоваваме Международната организация за гражданска авиация (ICAO) неотложно да проверява това явно нарушаване на свободния пренос сред страните и опасност за авиацията ", се споделя в изказване, оповестено от пресцентъра на Менендес.
Законодателите приканват за прекъсване на участието на в ICAO и " възбрана на всички полети над Беларус, в това число полети до и от страната " в очакване на следствие.
Освен това известието съдържа рекомендация към страните от НАТО и Европейски Съюз да наложат наказания против Минск и да прекратят способността на беларуските управляващи „ да употребяват Интерпол и други интернационалните организации за по-нататъшни офанзиви против демокрацията в Европа “.
„ Призоваваме за и всички други политически пандизчии “, се прибавя в документа.
По-рано пресслужбата на въздухоплаването заяви за РИА Новости, че Ryanair незабавно е кацнал в белоруската столица след известие за бомба, което се оказа погрешно. Сред пасажерите е бил създателят на опозиционния Telegram-канал Nexta Роман Протасевич, който е бил арестуван при инспекция на документи.
 Европейски Съюз взе на мушка Беларус поради отклонен полет Европейски Съюз взе на мушка Беларус поради отклонен полет
Най-висшите представители на Европейския съюз предизвестиха Беларус, че ще носи отговорност за ориста на полет, отклонен за Минск, и...
Както беше обяснено в Министерството на защитата на Беларус, изтребител МиГ-29 е бил вдигнат във въздуха, с цел да придружи самолета.
Много политици от страните от Европейски Съюз и европейски чиновници приканиха за интернационално следствие на случая, което съгласно тях е било наложително кацане на аероплан, летящ сред двете страни от Европейски Съюз на територията на трета страна.
В Беларус Протасевич е упрекнат за организация на всеобщи вълнения “ (наказващо се с до 15 години затвор) и образуване на групови дейности, жестоко нарушаващи публичния ред “ (с до три години затвор). Освен това е формирано наказателно дело за осъществяване на „ умишлени дейности, ориентирани към подбудителство към обществена неприязън на основата на професионална принадлежност “ (с оптималното наказване 12 години).
Nexta прикани за митинги, почнали след президентските избори в Беларус през август предходната година и траяли повече от шест месеца. Властите на републиката признаха този канал за екстремистки. Самият Протасевич се появява в листата на забърканите в тероризъм и е разгласен за търсене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР