Ръководителят на китайската Служба по въпросите на Тайван призова народа

...
Ръководителят на китайската Служба по въпросите на Тайван призова народа
Коментари Харесай

Китай не се отказва от идеята за мирно обединение с Тайван

Ръководителят на китайската Служба по въпросите на Тайван прикани народа на Тайван да насърчи процеса на " спокойно обединяване ", защото това е общото предпочитание на хората от двете страни на Тайванския проток. Това съобщи организация Ройтерс.

Изявлението на Сонг Тао, което идва две седмици преди президентските и парламентарните избори в Тайван на 13 януари, следва забележките на президента Си Дзинпин в новогодишното му послание, че  " обединяването " на Китай с Тайван е неизбежно.

Родината в последна сметка ще бъде обединена и неизбежно ще бъде обединена, подчерта Сонг Тао. Той бе безапелационен, че тази концепция се споделя от хората от двете страни на Тайванския проток.

По думите му народът на Тайван би трябвало да предизвиква връзките сред двете страни, с цел да се върне към верния път на спокойно развиване, както и да предизвиква процеса на спокойно обединяване на родината.

Правителството на Тайван отхвърля претенциите на Китай към острова. Китай предложи на Тайван модел на автономност " една страна, две системи ", само че тази самодейност не срещна поддръжка от страна на Тайван.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР