Ръководителят на Футболния съюз на Сърбия Славиша Кокеза обвини ФИФА

...
Ръководителят на Футболния съюз на Сърбия Славиша Кокеза обвини ФИФА
Коментари Харесай

Сърбия обвини ФИФА в "брутален и режисиран грабеж"


Ръководителят на Футболния съюз на Сърбия Славиша Кокеза упрекна ФИФА в организацията на несправедливото съдийство в мача на сърбите против Швейцария (1:2). Според 40-годишния функционер, тимът на прилежащата ни е страна е станал жертва на "брутален, режисиран грабеж".

Съдия на този мач бе немецът Феликс Брих, а най-сериозните искания на сърбите са за неотсъдената дузпа против Александър Митрович през второто полувреме. При резултат 1:1 нападателят на британския Фулъм бе арестуван в наказателното поле от двама бранители на швейцарците, само че основният рефер остана безгласен. Кокеза е безапелационен, че назначението на немски арбитър за този мач е било част от подлия проект на ФИФА.

"Не мисля, че се касаеше единствено за системата за видеоповторения (VAR), потреблението на която назначават съдиите. Ние добре знаем, че повече от половината население на Швейцария са немци. Техническият състав, играчите, всички хора в Сърбия са разочаровани от тази неправда от страна на ФИФА. На Европа и света е ясно, че Сърбия беше безочливо ограбена. Не мисля, че ФИФА ще направи нещо, с цел да предотврати нов подобен обир, тъй като, дублирам, всичко беше планирано", сподели Кокеза пред Военновъздушни сили. Сърбия има три точки, а в последния си мач от груповата фаза ще спори с любимеца Бразилия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР