Ръководителят на европейския орган за наблюдение на лекарствата заяви, че

...
Ръководителят на европейския орган за наблюдение на лекарствата заяви, че
Коментари Харесай

ЕМА: Все още не е ясно дали ваксините се нуждаят от промяна заради Омикрон


Ръководителят на европейския орган за наблюдаване на медикаментите съобщи, че към момента няма явен отговор на въпроса дали производителите на ваксини ще би трябвало да приспособяват своите медикаменти против COVID-19, с цел да противодействат на бързо разпространяващия се вид Омикрон.

Силно мутиралият вид, който към този момент се среща в десетки страни, наподобява е по-заразен от предходните варианти и провокира нови талази от инфекции в международен мащаб. Изглежда, че той е по-заразен и евентуално по-устойчив на ваксини от предходните варианти.

Ръководителят на Европейската организация по медикаментите обаче съобщи, че е прекомерно рано да се каже дали е нужна характерна за Омикрон ваксина.

" Все още няма отговор на въпроса дали ще се нуждаем от адаптивна ваксина с друг състав, с цел да се оправим с този Омикрон или с други разновидности ", сподели Емер Кук. " Трябва да забележим повече данни за въздействието на разновидността върху успеваемостта на утвърдените ваксини, както и да съберем спомагателни доказателства ", сподели тя на конференция.

Това включва актуалната успеваемост на имунизациите за попречване на леки и тежки болести, както и на хоспитализация и гибел, сподели Кук.

Но тя добави, че с пет ваксини и шест медикаменти за лекуване на COVID-19 " сме в доста по-силна позиция от предходната година ".

" Разполагаме с доста повече принадлежности ", сподели Кук.

Точно преди година Европейският съюз позволи потреблението на първата от петте ваксини за COVID-19, които към този момент са налични в блока на 27-те страни, дружно с няколко типа лекуване.

В понеделник Европейската комисия позволи имунизацията, създадена от американската компания Novavax, като пета публична ваксина, часове откакто ЕМА даде позволение. Длъжностните лица се надяват, че имунизацията, направена по по-конвенционална технология от останалите, ще помогне да се убедят колебаещите се по отношение на имунизирането да се включат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР