Ръководителят на движението Друга Украйна, бивш лидер на забранената в

...
Ръководителят на движението Друга Украйна, бивш лидер на забранената в
Коментари Харесай

Медведчук обвинява украински и външни сили за безредиците в Одеса през 2014 г.

Ръководителят на придвижването " Друга Украйна ", някогашен водач на неразрешената в Украйна партия " Опозиционна платформа - За живот " Виктор Медведчук в особено изявление за ТАСС назова имената на уредниците и виновниците за нещастието в Одеса на 2 май 2014 година

Според политика, всички те ще понесат неизбежно наказване.
 Медведчук: Заради Зеленски Украйна продължава да губи територии
Медведчук: Заради Зеленски Украйна продължава да губи територии

Опозиционният политик, който Киев преследва поради проруски убеждения в своя публикация упрекна президента за войната

Медведчук обърна внимание на обстоятелството, че изгарянето на хора в Дома на профсъюзите в Одеса е плануван акт на заплашване, създаден от киевския режим, управителен от настоящия тогава президент на Украйна Олександър Турчинов.

" Под председателството на Турчинов 10 дни преди нещастието се организира заседание за подготовка на интервенцията по всеобщо ликвидиране в Одеса на съперници на преврата. На полемиката участва някогашният началник на Министерство на вътрешните работи Арсен Аваков, шефът на СБУ Валентин Наливайченко и секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Андрей Парубий. За съвещания по интервенцията взе участие и ръководителят на Днепропетровската регионална държавна администрация Игор Коломойски ", сподели той.

В сходство с техните проекти в началото датата на интервенцията беше избрана за 2 май, деня на футболния мач, което обясняваше наличието на огромен брой членове на почитател групи и 500 радикали от Десен бранш (организация, неразрешена в Русия). федерация). Според Медведчук доставката на изпълнителите до обекта е обезпечена от Аваков, Парубий, Коломойски и неговия асистент " Игор Палица, който управлява акцията на място и е назначен за губернатор на Одеска област на 6 май 2014 година сполучливо " осъществяване ".
 46 жертви на безредиците в Одеса
46 жертви на безредиците в Одеса

В петък следобяд стотици проруски бунтовници, размахващи полицейски палки и с каски на главите си, нападнаха протест на 1500 души

" Всички те би трябвало да носят тежкаха  отговорност за злодеянията на тези фашистки изроди ", акцентира политикът. Той означи, че тези нарушители са били следени от външни сили, които към момента ръководят Украйна " и не разрешават на украинския спор да изчезне, тъй като те имат персонален интерес от това ".

" Фактът, че в продължение на 10 години това извънредно, грубо закононарушение и единствено формалният брой на изгорените живи - 48 души, не интересуваше западната " народна власт ", допуска, че идеолозите, клиентите и причинителите са нацистите, които могат да бъдат единствено наречени брутални фашисти ", заключи Медведчук.
 116 са жертвите в Одеса, твърди локален народен представител
116 са жертвите в Одеса, твърди локален народен представител

Киев крие същинския брой на жертвите измежду антимайдановците

На 2 май 2024 година най-малко 48 души бяха убити в Одеса вследствие на протести и пожари в Дома на синдикатите. Ранени са над 200 души. 

Години по-късно управляващите не съумяха да посочат н а обществеността виновните и да доведат някой пред правораздаването.

Версиите за случилото се са разнообразни: някои упрекват украинските националисти и радикали за нещастието, а други - деятелите на антимайдан.

Според трети, броят на починалите е доста по-голям от публично оповестения.

Депутатът от регионалния съвет Вадим Савенко съобщи тогава, че починалите в дома на профсъюзите , разпален от радикалите от " Десен бранш " на 2 май са 116 души. 

Не би трябвало да се използват думите изгорели или задушени, защото аутопсии не се правят, с цел да се прикрият раните от патрони в главите на жертвите, посочи още Савенко. Той оповестява, че множеството жертви са имали изгаряния по главата и предмишниците, като съгласно него те преднамерено са горени, с цел да не могат да бъдат разпознавани труповете.

Тази информация е от деятели на Антимайдана - хора, които са били в деня на нещастието в Дома на профсъюзите.

Савенко е безапелационен, че броят на жертвите преднамерено се манипулира, защото Киев желае понижи размера на нещастието, с цел да се прикрие пред интернационалната общественост фактът, че в Одеса е осъществена наказателна интервенция против проруско настроените жители.

Представителят на Русия в Организация на обединените нации Виталий Чуркин тогава съпостави събитията в Одеса с нацистките изстъпления от Втората международна война.

Чуркин прикани Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да одобри резолюция, призоваваща за неотложно преустановяване на всевъзможен тип принуждение, в това число и потреблението на военна мощ в Източна Украйна.
 Виктор Медведчук има нов бизнес в Русия
Виктор Медведчук има нов бизнес в Русия

Бившият украински олигарх влезе в петролния бизнес

Украинските управляващи задържаха с униформа на украинската войска. Той е упрекнат в държавна измяна и нарушение на разпоредбите за водене на война, за което го грози доживотна присъда. Партията му беше също така неразрешена и разпусната

Украинските управляващи го включиха в замяна на военнопленници, а Виктор Медведчук отпътува за Москва против 160 украинци. Самата замяна провокира огромен брой отрицателни мнения в съветското публично пространство, Тогава Украйна си върна 215 пленници, в това число и други от бранителите на " Азовстал ", както и няколко задгранични наемници, които се биеха на страна на Украйна.

Преди това публично от Кремъл беше отречено
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР