Ръководителят на британското разузнаване Ричард Мур предупреди в първото си

...
Ръководителят на британското разузнаване Ричард Мур предупреди в първото си
Коментари Харесай

Шефът на британското разузнаване: Китай може да вкара света в капан с дълг и данни

Ръководителят на английското разузнаване Ричард Мур предизвести в първото си изявление, излъчено онлайн, за китайски " дългов капан " и капан, обвързван с данни, съобщи.

В диалога с стратегия на английската социална медия Мур предизвести, че тези клопки са удар за сигурността.

По думите на Мур решението му да приказва по-открито за работата си е значимо в актуалните демокрации. Промяната е голяма по отношение на миналите години; в миналото шефовете на разузнаването се представяха единствено с инициала С, по името на първия началник, Мансфийд Къминг, при започване на ХХ в.

Същевременно Китай има потенциал да " събере данни от целия свят " и употребява пари, с цел да вербува хората. Проблемът е, че Пекин " пробва да употребява влиянето си посредством икономическите си политики, с цел да опита " да направи това.

" Ако позволите друга страна да получи достъп до в действителност сериозно значими данни за обществото ви, с времето това ще подкопае суверенитета ви, към този момент нямате надзор над данните. "

Мур отхвърли оценката, че рухването на Кабул е " разследващ неуспех ". Същевременно той разгласи за " неточност " метода на евакуиране на Съединени американски щати и западните сътрудници от Афганистан, улеснил, напредъка на талибаните, върнал ги на власт в страната. Според него е било невероятно да се знае по какъв начин ще се развият нещата:

" Честно казано, в случай че бяхме наели всеки член на талибанската шура, знаете, управителната група на талибаните, в случай че бяхме наели всеки от тях като скришен сътрудник, отново нямаше да сме предсказали рухването на Кабул, тъй като и талибаните не знаеха, че ще стане по този начин. "

Освен това, сподели ръководителят, Русия има " продължителен проблем " с Украйна, а Москва съставлява сериозна опасност за Лондон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР