Ръководителите на IBM стигнаха до неочаквани заключения, че технологията за

...
Ръководителите на IBM стигнаха до неочаквани заключения, че технологията за
Коментари Харесай

IBM отказва да разработва технологията за лицево разпознаване. Било расизъм

Ръководителите на IBM стигнаха до непредвидени изводи, че технологията за различаване води до расово профилиране и не подхожда на главните правила на компанията. В резултат на това призовавайки за народен разговор по отношение на целесъобразността на потреблението на спорни технологии, компанията афишира прекратяването на цялата работа по технологията за различаване на лица.

Изпълнителният шеф на софтуерния колос изложи своето мнение в обръщение до Конгреса, в което изрази поддръжка за огромна промяна в полицията като част от оферти план на „ Закон за полицейското правораздаване 2020 “. Отсега нататък IBM няма да употребява специфичен програмен продукт за различаване или разбор на разположение.

Ръководството на IBM изяснява своето мнение с обстоятелството, че тези технологии се употребяват за всеобщо наблюдаване, расово профилиране и нарушение на човешките права. Това не е в сходство с главните правила на компанията. В същото време IBM освен няма да създава и ползва тези технологии независимо, само че и няма да употребява сходни разработки на други компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР