Ръководител от BNY Mellon заяви, че спадът на пазара на

...
Ръководител от BNY Mellon заяви, че спадът на пазара на
Коментари Харесай

Интересът на институциите към дигиталните активи остава силен – BNY Mellon

Ръководител от BNY Mellon съобщи, че спадът на пазара на криптовалути няма да повлияе на институционалния интерес към цифровите активи.

На конференция, проведена от Afore Consulting, Демиси съобщи, че и че институционалните вложители имат мощен интерес към криптовалутите.

Проучване на BNY Mellon поддържа мнението на Демиси

Проучване , извършено от банката през октомври 2022 година, откри, че 91% от клиентите на банката-попечител се интересуват от вложение в токенизирани артикули, основани на блокчейн.

Освен това, 86% от институционалните играчи възприемат тактиката, което демонстрира, че те виждат пазара на криптовалути като дълготрайна игра.

88% от интервюираните също по този начин декларират, че сериозният спад на пазара на криптовалути през 2022 година не е трансформирал проектите им да влагат в бранша на цифрови активи в дълготраен проект.

Необходимо е ясно контролиране

Макар Демиси да е оптимист за бъдещето на промишлеността на цифровите активи, той също по този начин призна нуждата от ясни и точни регулации, и правила, които да бъдат открити във Вашингтон.

Той счита, че са нужни виновни участници, които да дават надеждни услуги, които могат да оправдаят доверието на вложителите.




Ангажиментът на BNY Mellon към цифровите активи

BNY Mellon неотдавна разгласи назначението на Каролин Бътлър за основен изпълнителен шеф на компанията, която ще помогне за идната вълна на внедряване на цифрови активи за клиентите на банката.

През октомври 2022 година BNY Mellon също по този начин започва своя лична платформа за настойничество на цифрови активи, предлагайки на определени институционални клиенти опцията да влагат в Биткойн ( BTC ) и Етериум ( ETH ).

Банката също по този начин си партнира с аналитичната платформа Chainalysis, с цел да помогне за следенето и разбора на криптовалутни артикули.

Други огромни банки, които навлизат в областта на цифровите активи

BNY Mellon не е единствената огромна банка, която се насочва към бранша на цифровите активи. Съобщава се, че Goldman Sachs е изразила интерес към закупуване на компании за криптовалути, а JPMorgan неотдавна се занимаваше с услуги, основани на блокчейн, в това число сполучливо извърши първата в историята си трансгранична трансакция, употребявайки децентрализирано финансиране (DeFi) на обществен блокчейн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР