РакитовоОтбор на надеждата“ отпразнува днес своя 10-годишен юбилей с откриването

...
РакитовоОтбор на надеждата“ отпразнува днес своя 10-годишен юбилей с откриването
Коментари Харесай

„Отбор на надеждата“ отпразнува 10-годишен юбилей с откриване на игрище във възпитателно училище

Ракитово„ Отбор на вярата “ отпразнува през днешния ден своя 10-годишен празник с откриването на ново игрище за стрийт футбол във Възпитателно учебно заведение – пансион (ВУИ) в гр. Ракитово. Изграждането на оборудването е осъществено от „ Спортс Мениджмънт България “ с финансовата поддръжка на Френския институт. Символично лентата беше срязана от френското аташе Никола Маубек.

Във ВУИ живеят и учат 63 малолетни момчета с престъпни прояви. „ Точно преди 10 години, на 11 август 2011, компанията ми „ Спортс Мениджмънт България “ получи публично писмо, с което шотландската фондация Homeless World Cup я припозна за собствен сътрудник на територията на България, разяснява Виктор Кирков – основател на обществения план „ Отбор на вярата “. От тогава не сме прекъсвали активност и бенефициенти на самодейността са били към 1000 младежи от институции, от ромски махали, от бежански лагери и такива, които са в рехабилитация от наркотични зависимости.

Момчетата в Ракитово са измежду най-нуждаещите се от поддръжка, а спортът доста оказва помощ при построяването на личностните им качества. Затова с Френския институт взехме решение да им създадем игрище и да им купим нови баскетболни кошове. Преди няколко години, с финансовата поддръжка на държавното сдружение „ Терем “, им изградихме и фитнес. “ Кирков добави, че се чака до края на годината игрището в Ракитово да бъде покрито с качествена изкуствена трева.

На 17 август „ Отбор на вярата “ стартира подготовка за европейско състезание, което ще се организира в Утрехт (Нидерландия) от 13 до 19 септември. Сред избраниците на националния селекционер Борислав Фердинандов в разширения състав на представителния „ Отбор на вярата “ попаднаха 14 души, измежду които и възпитаник на ВУИ в Ракитово. България ще бъде показана на шампионата в Нидерландия от 8 от тях.
.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР