Ракети са поразили тази сутрин сирийското военно летище Тайфур в

...
Ракети са поразили тази сутрин сирийското военно летище Тайфур в
Коментари Харесай

Ракетна атака срещу военно летище в Сирия, САЩ отричат причастност

Ракети са поразили тази заран сирийското военно летище Тайфур в централната част на страната, оповестява Българска телеграфна агенция. Сирийската държавна телевизия заяви, че рано тази заран са били чути мощни детонации на огромното военно летище Т-4 край сирийския град Хомс. Агенция САНА заяви още, че сирийската противовъздушна защита е реагирала на офанзивата против военното летище край Хомс и е свалила осем ракети и че има жертви измежду сирийския боен личен състав на летището . Агенцията твърди за " няколко убити и ранени " . 14 бойци са починали, измежду които и иранци, при въздушния удар по сирийска военна база, заяви  Франс прес, като се базира на сирийския Център за наблюдаване на правата на индивида.
 

Агенция САНА незабавно изрече съмнение, че се касае за ракетен удар, нанесен от Съединени американски щати. Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че не прави въздушни удари в Сирия " по това време ", с което официално отхвърли изказванията на сирийската държавна телевизия, че Съединени американски щати са изстреляли ракети по Военновъздушни сили база на сирийските държавни сили, съобщи Ройтерс.

В известието на Пентагона се споделя, че " по това време министерството на защитата не прави въздушни удари в Сирия ".

" Ние обаче продължаваме деликатно да следим обстановката и поддържаме предприеманите сега дипломатически старания за привличане към отговорност на тези, които употребяват химическо оръжие - както в Сирия, по този начин и на други места ", декларира Пентагонът.
 


Представители на израелската войска отхвърлиха да разясняват известията
за ракетен удар, нанесен рано тази заран по огромна сирийска Военновъздушни сили база в източната част на провинция Хомс. " Отказвам да разясня ", сподели пред сътрудник на ТАСС служителка в армейската пресслужба в отговор на заложен въпрос.
 
Съобщавайки за отхвърли на израелския представител да разяснява днешния въздушен удар по сирийското военно летище, Ройтерс напомня, че Израел доста пъти в предишното е нанасял удари по време на продължаващия там боен спор. Те са били ориентирани против конвои и б ази на подкрепяните от Иран милиции, сражаващи се на страната на сирийския президент Башар Асад.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР