Ракът на дебелото черво е едно от най-разпространените ракови заболявания

...
Ракът на дебелото черво е едно от най-разпространените ракови заболявания
Коментари Харесай

Забранени храни за предпазване от рак на дебелото черво

Ракът на дебелото черво е едно от най-разпространените ракови болести - при мъжете той е след рака на белия дроб, а при дамите - след рака на млечната жлеза. Засяга най-вече мъжете, до като при дамите се среща по-рядко. Заболеваемостта е най-вече след 50 годишна възраст, само че се срещат и изключения.

Причините за това заболяване са от разнообразни - наследствени, както и дължащи се на външни или вътрешни фактори.

Така да вземем за пример консумирането на огромни количества артикули от скотски генезис, тютюнопушене, незадоволителният банкет на калций, неколкократната приложимост на една и съща лой при готвене или пържене могат да доведат до промени на жлъчните киселини, които имат избран канцерогенен резултат.

Упоритият и нескончаем запек води до развиване в червата на анаеробни бактерии, които отделят субстанции също с канцерогенен резултат.

Доказано канцерогенен резултат имат и някои хранителни добавки, употребявани в хранителната индустрия за опазване свежия тип на продукта, възстановяване на усета и увеличение дълготрайността - Е-та.

Премахването на въздействието върху човешкия организъм на по този начин наречените външните фактори, водещи до развиването на всяко едно злокачествено заболяване и по-точно до рака на дебелото черво, е задача на персонална грижа и просвета.

 Вредни храни

Тя допуска премахването от храната на тези канцерогенни фактори, ограничение потреблението на храни, приготвени в микровълнови печки, неведнъж потребление на мазнини при готвене, дълготрайно престояване на храни във фризери.

Необходимо е консумирането на пресни храни, плодове и зеленчуци, и то в сурово положение, както и приемането на задоволителни по тип и количество витамини, които възстановяват чревното съдържимо и защищават от развиването на туморни кафези. Приемането на храни, богати на целулоза, спомагат очистването на дебелото черво от насъбраните шлаки.

Запомнете! Културата на храненето е от първостепенно значение за профилактиката и оправянето със болестта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР