Ражон Рондо се нуждаеше от точно 20 мача с екипа

...
Ражон Рондо се нуждаеше от точно 20 мача с екипа
Коментари Харесай

Рондо напомни за себе си с 25 асистенции

Ражон Рондо се нуждаеше от тъкмо 20 мача с екипа на Ню Орлиънс, с цел да напомни за какво е един от най-хубавите плеймейкъри в НБА. Гардът сложи клубен и персонален връх с невероятните 25 асистенции за единствено 30 минути игра, а Пеликанс завоюваха против Бруклин със 128:113, постигайки третата си поредна победа.

Рондо направи с една асистенция по-малко от целия тим на Нетс, като добави към статистиката си 7 битки, 1 отнета топка и едвам 3 неточности. Той е един от едвам седем играчи в историята, които доближават до 25 завършващи подавания в един мач - останалите са Скот Скайллс, Джон Стоктън, Джейсън Кид, Кевин Джонсън, Нейт МакМилън и Айзея Томас. Последният с такова достижение е Кид, като то датира от 1996 година.

Rajon Rondo is the oldest player in NBA history with 25 assists in a game (31 years, 308 days old)

via @EliasSports
— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) December 28, 2017
31-годишният маестро асистира за общо 58 точки. Рондо оказа помощ на Антъни Дейвис да вкара 33 точки, към които крилото добави 6 чадъра и 11 асистенции. Старата му приятелка ДеМаркъс Казънс пък приключи с 27 точки и 14 битки.

“Нямаше по какъв начин да направя каквото и да било, в случай че съотборницте ми не вкарваха. Те заслужават хвалба. Определено е чест, че името ми се загатва до сходни фигури, изключително когато става дума за подаване”, разяснява Рондо представянето си и това паралелно до какви играчи застава с тези 25 асистенции.

Rajon Rondo is the only player ever to dish out 25 assists in no more than 30 minutes in a game. pic.twitter.com/0onmG6k1Di
— StatMuse (@statmuse) December 28, 2017
Джрю Холидей с 23 точки и Итуан Муур с 20 допълниха мощната вечер за стартовата петица на Ню Орлиънс, до момента в който Иън Кларк се включи от пейката с 11 точки. Карис Левърт с 22 точки и Ник Стаускас с 21 (7/10 от тройката) бяха най-резултатни за загуба №22 на Бруклин.,
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР