Рафаел Надал заяви, че въпреки контузиите, които непрестанно го преследват

...
Рафаел Надал заяви, че въпреки контузиите, които непрестанно го преследват
Коментари Харесай

Надал: Всеки следващ сезон в Тура е подарък за мен


Рафаел Надал съобщи, че макар травмите, които непрекъснато го преследват през последните месеци, е изцяло убеден, че може да се показа мощно на започващите в неделя Финали на ATP. Испанецът, който има късмет да приключи сезона като №1, съобщи, че идният шампионат ще е доста специфичен за него, защото в Торино ще дойде цялото му семейство, в това число и новороденият му наследник.

На днешната конференция рекордьорът по трофеи от Големия шлем разкри, че е имал здравословни проблеми по време на Мастърс шампионата в Париж, само че към този момент е изцяло възобновен и чака с неспокойствие първия си мач в Pala Alpitour.

На въпроса дали счита, че би могъл да играе до 40-годишна възраст, сходно на Роджър Федерер, испанецът отговори „ В момента ми наподобява доста мъчно постижимо, само че човек в никакъв случай не знае. На 28 години ми се струваше невероятно да играя до 36, само че ето ме тук. Много съм признателен за това, защото след всички физически проблеми, през които прекосих през годините, всеки един сезон в Тура е подарък за мен “.

Надал разкри, че главната причина за загубата му от Томи Пол още във втори кръг на Мастърс шампионата в Париж се е дължала на сериозен стомашен проблем. Испанецът показа, че след мача е повръщал в продължение на няколко часа, а на идващия ден се е чувствал доста зле, само че побърза да успокои почитателите си, заявявайки, че към този момент е изцяло възобновен.

„ В Париж играх доста добре първоначално и поведох със сет и пробив, само че по-късно започнаха проблемите със стомаха. Това е още една причина да ми вярвате, когато споделям, че въобще нямаше да си върша труда да пристигам в Торино, в случай че не смятах, че мога да се показва добре. Не играх доста през последните месеци, а след Уимбълдън ми се случиха някои много отрицателни неща, само че все пак мисля, че възможностите ми са положителни “ – сподели първенецът на Australian Open и Ролан Гарос.

Испанецът показа, че на US Open към момента не е бил изцяло възобновен от травмата в коремните мускули, поради която се отдръпна от Уимбълдън, само че все пак е решил да играе в Ню Йорк, където загуби на осминафинал от Франсис Тиафо.

„ На US Open трябваше за следващ път да трансформира метода, по който извършвам сервис. В такива обстановки няма никаква гаранция, че смяната ще е за положително. Бих желал следващата година да съм по-постоянен и да вземам участие допълнително шампионати, защото съм сигурен, че това ще се отрази добре както на формата, по този начин и на резултатите ми “.

Макар да е рекордьор по трофеи от Големия шлем и да може да се похвали със златен олимпийски орден на сингъл, Надал към момента не е успявал да завоюва Финалите. Матадора два пъти игра в мача за купата, само че през 2010 година загуби от Роджър Федерер (3-6, 6-3, 1-6), а три години по-късно отстъпи и пред другия си огромен съперник – Новак Джокович (3-6, 4-6). При последното си присъединяване през 2020 година испанецът стигна до полуфинал, където загуби от бъдещия първенец Даниил Медведев след трагичен трисетов конфликт (6-3, 6-7, 3-6).

„ До момента в никакъв случай не съм успявал да покажа най-хубавата си игра на Финалите по една или друга причина. Въпреки това обаче считам, че през последните години усъвършенствах доста играта си на закрито “ – разяснява международния №2.

„ След като съм бил контузен или не съм играл дълго време по някаква причина, бих предпочел да се завърна на шампионат от Големия шлем, защото тогава имаш по-лесни съперници първоначално, до момента в който тук се изправяш против топ състезател още в първия мач и нямаш никакво право на неточности. Тук всяка победа е доста значима и може фрапантно да промени обстановката в групата. Осъзнавам, че ме чака доста съществено предизвикателство, само че мисля, че съм добре квалифициран “ – приключи рекордьорът по трофеи от Ролан Гарос.

Надал ще стартира присъединяване си в шампионата с мач против Тейлър Фриц във вечерната сесия в неделя (13 ноември), а другите му съперници в групата ще бъдат Каспър Рууд и Феликс Оже-Алиасим.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР