Рафаел Надал затвърди по най-добрия възможен начин впечатленията, които остави

...
Рафаел Надал затвърди по най-добрия възможен начин впечатленията, които остави
Коментари Харесай

Наказателна акция: Безмилостен Надал срази домакински представител и е 1/4-финалист!

Рафаел Надал затвърди по най-хубавия вероятен метод усещанията, които остави при успеха си над Доминик Тийм, като самобитно върна лентата обратно и се класира за четвъртфиналите в Бризбейн. Матадора имаше задачата да се изправи против домакинския представител Джейсън Кублер, който въпреки и да имаше поддръжката на своите сънародници зад тила си, надалеч не се оказа изключително огромно тестване за испанеца и 22-кратният " мейджър " първенец се поздрави с повече от безапелационна победа - 6:1 6:2.

С това някогашният номер едно продължава похода си в конкуренцията с класиране за финалната осмица на надпреварата, където го чака нов конфликт против австралиец, в лицето на Джордан Томпсън, от който загуби на двойки по-рано през седмицата.

Надал започва дуела с ас, който на процедура въплъщаваше какво да чакаме в идващите минути от манакореца, откакто тътенът от виковете на левичаря прогресивно се усилваше и това означаваше единствено едно - осъществяване на уинър. Любопитното в тази ситуация се оказа това, че Рафа неколкократно избра да приключва офанзивите си от бекхенд, само че решението му бе напълно успешно, поради обстоятелството че той се откъсна напред в резултата с двоен пробив задатък, като при втория подобен точката бе материализирана с ослепителен бекхенд смач.

Впоследствие международният номер 102 седна на пейката за отмора и повика физиотерапевта на корта заради проблеми от физическо естество в играещата си дясна ръка, като след късата намеса с лекаря, то той съумя да завоюва дебютния си за мача гейм и скоропостижно даже притисна Матадора на ретур. Изправен пред угрозата да се раздели с подаването, испанецът увеличи още повече интензивността в разиграванията и не остави шансове на Кублер за освен това, завръщайки се от обстановка 0:40 по пътя към спечелването на откриващия сет.

С настъпването на втората част господството на някогашния номер едно в конфликта незабавно се възобнови и няколко неуверени отигравания на австралиеца доведоха до бързи точки в актива на любимеца, който се поздрави с ранен пробив на нула. Последва прочут спад в нивото на левичаря, обвързван с допускането на грешки от привидно рутинни позиции, като той направи и двойна неточност, с която даде брейкбол на противника си, но стремително смени на идната предавка и възобновяване на паритета остана мираж за Кублер.

Оттам насетне Надал взе всичко в свои ръце и наложи безспорната си доминация на корта, като пласираше печеливши удари от всички краища на полето, в това число и такива непосредствено от ретур, което способства за реализирането на втори пробив и необезпокояваното щампосване на крайния триумф в негова изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР