Рафаел Надал вдигна трофея на US Open през 2019-та година,

...
Рафаел Надал вдигна трофея на US Open през 2019-та година,
Коментари Харесай

Надал загуби сет срещу 198-ия, но вдигна нивото и не допусна изненада на US Open

Рафаел Надал подвигна трофея на US Open през 2019-та година, само че от този момент по този начин и не можеше да се завърне в Ню Йорк, като на идващия сезон се отдръпна от събитието поради върлуващата коронавирусна пандемия, а след това страдаше от хроничната си травма в стъпалото и трябваше да пропусне второ следващо издание на последния " мейджър " шампионат за сезона. Днес обаче чакането свърши и Рафа се завърна на корт " Артър Аш ", с цел да открие вечерната от днешната стратегия.

Негов противник пък беше австралийския квалификант Ринджи Хиджиката, който дебютираше в главната скица на конкуренция от Големия шлем. 21-годишният състезател обаче не сподели никакво терзание от именития си противник и беше изцяло равносилен противник за огромни интервали от дуела, но в последна сметка някогашният първенец не позволи изненада, с цел да се наложи с 4:6 6:2 6:3 6:3 и по този начин във втори кръг ще се изправи против остарелия си познайник Фабио Фонини, от който е губил точно на същото съревнование в предишното.

Надал започва доста неубедително в дуела и заби един куп ретури непосредствено в мрежата. Испанецът непрестанно влизаше в диалози с треньора си Карлос Моя и изпитваше забележима неустановеност на корта, до момента в който новобранецът впечатляваше със светкавичното си напредване по корта и постоянно съумяваше да диктува темпото на игра. Всичко това оказа помощ на международния номер 198 да пробие за задатък от 5:3 и внезапно откриващата част отиде в сметката на Хиджиката.

Реакцията на Матадора беше мигновена, тъй като вторият сет стартира със мълниеносен пробив в негова изгода. Австралиецът по никакъв метод не намали нивото си и се държеше чудесно в разиграванията, единствено че имаше напълно друга версия на 23-кратния първенец от Шлема против себе си и не след дълго общият резултат беше подравнен.

Вторият подложен взе брейк задатък и в идващите две елементи, през които задаваше прекомерно високо движение за квалификанта и привидно изходът на мача беше превдварително решен. Все отново австралиецът не се съобщи и се снабди с три следващи точки за пробив в осмия гейм на четвъртия сет, само че форхендът на манакореца се задейства и до изненада не се стигна. Впоследствие Хиджиката отрази цели четири мачбола, но най-после Рафа постави точка на разногласието с прословут минаващ удар от форхенд по правата.

WHAT A SHOT BY RAFA TO WIN IT
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР