Рафаел Надал трябваше да пропусне цялата втора половина на миналогодишния

...
Рафаел Надал трябваше да пропусне цялата втора половина на миналогодишния
Коментари Харесай

Надал: Мислите за отказване са вече в миналото

Рафаел Надал трябваше да пропусне цялата втора половина на миналогодишния сезон, което беше подбудено от неговата хронича контузия в региона на ходилото,а тази пролет проблемите се завърнаха с цялостна мощ. Матадора едвам се движеше по време на неговия осминафинален дуел с Денис Шаповалов на Мастърса в Рим и това сложи под сериозна въпросителна присъединяване му на Ролан Гарос. Рафа обаче за следващ пък сподели, че думите " отказвам се " не съществуват в неговия речник и съумя да доближи до рекордната си 14-ра купа в Париж, въпреки че трябваше да играе на инжекции съвсем от самото начало.

Самият Надал повтаряше непрекъснато по какъв начин всеки мач може да бъде последния за него въобще на Ролан Гарос, само че след шампионата организира специфичен нов тип лекуване, посредством което понижи болката в проблематичната област и съумя да се възвърне в точния момент за Уимбълдън, където към този момент се класира за третия кръг. 22-кратният първенец от Шлема приказва по тематиката с възможното отричане на последната си конференция, като не скри по какъв начин фактически е бил покрай прекратяване на спортната си активност:

Преди две седмици обмислях съществено опцията да се откажа от тениса. Всичко това обаче е към този момент в минало. Не съм желал да спра с тениса, тъй като към този момент не го обичам или ми е омръзнал, а заради моите физически проблеми. В момента нещата са надалеч по-добре и още веднъж изпитвам желанието да се състезавам. Същевременно не ме е боязън да се отдръпва от спорта, защото имам доста други ползи и повеждам благополучен живот отвън този на професионален спортист.

Бих желал да опитам доста нови неща, само че сигурно ще бъде сериозна смяна, тъй като се занимавам с това от 30 години насам и ще ми е нужно време за акомодация, до момента в който привикна към новото си всекидневие. Нормално е хората да приказват по този въпрос, имайки поради по какъв начин спортистите до известна степен ставаме част от живота им. Случвало ми се е с разнообразни футболист и голфъри. Много обичах да следя играта на Тайгър Уудс, а в този момент нямам тази опция и това трансформира и моите привички.

Вероятно почитателите ще си мислят същото, щом някой всред мен, Роджър и Новак спре да играе тенис. Любимите ни спортисти са значима част от самите нас, която ни е вдъхновявала и е мъчно да продължиш напред без да имаш шанса да ти служат за образец - заключи някогашният номер едно.

Източник: Metro

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР