Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на домашния тенис турнир

...
Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на домашния тенис турнир
Коментари Харесай

Надал сломи Гофен в епична трисетова битка за 14-и четвъртфинал в Мадрид

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на домашния тенис шампионат от сериите " Мастърс 1000 " в Мадрид, откакто пречупи Давид Гофен след 6-3, 5-7, 7-6 (9) в епична трисетова борба, траяла близо три часа и 15 минути.

Матадорът, петкратен първенец в испанската столица, изпитваше компликации през целия мач против белгийския си конкурент, като в последна сметка съумя да пречупи съпротивата му. Гофен бе първият, който се добра до пробив преднина след брейк в петия гейм на откриващия сет, само че Надал превключи на по-висока предавка и взе четири поредни гейма, с цел да завоюва и частта. Във втората опитният испанец стигна до пробив за 3-1, като имаше първо мачбол при 5-3 и сервис на Гофен, както и по-късно при 5-4 и лично подаване.

И двете благоприятни условия обаче бяха отразени от белгиеца, който взе четири следващи гейма от своя страна и възвърне паритета. Третата част бе същинска гладиаторска борба, в която двамата сервираха ужасно и закономерно се стигна до тайбрек. В дългия гейм Надал поведе с 4-1 точки, само че Гофен влезе в поредност от пет следващи и стигна до два мачбола при 6-4. Рафа ги избави, а по-късно отрази и трета такава, преди да стигне до първия си мачбол. Белгиецът обезврежда опцията, само че по-късно не съумя да оползотвори и четвърия си късмет да затвори мача, а Надал го наказа при 10-9, с цел да победи с крайната победа.

21-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем се класира за 14-ия си четвъртфинал в Мадрид и девети следващ в испанската столица – Надал не е губил преди 1/4-финалите от 2012 година насам, когато отстъпи на сънародника си Фернандо Вердаско в три сета на синия клей. В спор за място на полуфиналите в тазгодишното издание той ще се изправи против спечелилия от конфликта сред Карлос Алкарас и Камерън Нори.

Останалите три четвъртфинала са към този момент ясни, като международният номер 1 Новак Джокович играе с поляка Хуберт Хуркач в горната половина, а в два сета, ще се изправи против Андрей Рубльов. В долната половина е и четвъртфиналът сред настоящия първенец Александър Зверев и канадеца Феликс Оже-Алиасим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР