Рафаел Надал продължава да играе тенис, защото изпитва удоволствие на

...
Рафаел Надал продължава да играе тенис, защото изпитва удоволствие на
Коментари Харесай

Надал: Играя, защото обичам тениса, нямам какво да доказвам

Рафаел Надал продължава да играе тенис, тъй като изпитва наслаждение на корта, а не с цел да се потвърждава. Това сподели носителят на 21 трофеи от Големия шлем, откакто се класира за 14-ти път на финала в " Ролан Гарос ". След срещата с Александър Зверев, която завърши предварително, поради контузия на германеца, Надал разказа мотивацията си да продължава.

" Става въпрос за това, което обичам да върша всеки ден. Не приказвам, че има какво да потвърждавам. Важното е какъв брой доста се любувам да играя тенис. В живота е по този начин - в случай че не се наслаждаваш на това, което правиш, за какво продължаваш ", разяснява Надал на конференция. " При мен тъкмо това е повода. Ако обичаш да играеш голф, то значи просто играеш голф.

Аз обичам да играя тенис и по тази причина не преставам да съм на корта. Все още съм здрав и мога да го върша ". Въпреки здравословните проблеми, които имаше напролет Надал доближи до нов край в Париж и е апетитен за любимец. В неделя той ще срещне Каспер Рууд, като досега двамата в никакъв случай не са играли.

Надал обаче е непобеден на финали в " Ролан Гарос ", до момента в който 23-годишният Рууд за пръв път доближава до тази фаза в Големия шлем. След мача на Надал и Зверев германецът разяснява положението си. В обществените мрежи той разкри, че се тормози от сериозна контузия.

" Изглежда, че имам сериозна травма, само че лекарите към момента не престават да ревизират какво тъкмо е положението ми ", показа Зверев във видеообръщение. Според германецът Надал ще завоюва нова купа в " Ролан Гарос ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР