Rafael Nadal Open, полуфиналАлександър Лазаров – Лука Нарди 7-6(1), 3-6,

...
Rafael Nadal Open, полуфиналАлександър Лазаров – Лука Нарди 7-6(1), 3-6,
Коментари Харесай

Лазаров допусна обрат на полуфинала в Майорка


Rafael Nadal Open, полуфинал

Александър Лазаров – Лука Нарди 7-6(1), 3-6, 1-6

Александър Лазаров завърши присъединяване си на шампионата в Майорка след проваляне в три сета против седмия подложен Лука Нарди (№175). Въпреки днешния резултат обаче българинът има всички учредения да е удовлетворен от представянето си в академията на Рафаел Надал, така акто потегли от квалификациите и стигна до дебютния си полуфинал на равнище Чалънджър, като през вчерашния ден в профил някогашния №39 Михаил Кукушкин.

Лазаров записа повече асове (5-2), само че все пак Нарди имаше превес във връзка с извоюваните на сервис точки (58-51). И двамата имаха по седем благоприятни условия за пробив, като осъществените бяха 5-1 в интерес на италианеца.

След равностойното начало Нарди съумя да пробие пръв, след което затвърди брейка и усили задатъка си на 4-2. Италианецът запази тази разлика до 5-3, откакто в осмия гейм отрази два следващи брейкпойнта на Лазаров, и изглеждаше, че е напълно покрай това да завоюва сета. Лазаров обаче бе на друго мнение. Четвъртата ни ракета увеличи доста равнището си и реализира цялостен поврат, само че Нарди не му разреши да запише втори следващ пробив и по този начин се стигна до тайбрек.

Той стартира чудесно за българина, който записа два мини-брейка и поведе с 3-0. Нарди редуцира пасива си, само че това бе последният положителен миг за него в сета. След няколко чудесни офанзиви от главната линия Лазаров приключи първата част със серия от четири следващи извоювани точки, надделявайки със 7-6(1).

Българинът можеше да продължи мощното си показване, само че при започване на втората част пропусна два поредни шанса за пробив и неговият конкурент излезе напред в резултата. Нарди продължи да владее самодейността и усили преднината си на 3-0. Впоследствие Лазаров можеше да върне интригата, само че при 4-2 пропусна две точки за пробив и в последна сметка италианецът запази преднината от три гейма за 6-3.

Лазаров завоюва подаването си при започване на заключителния сет, само че от този миг нататък Нарди контролираше изцяло протичащото се на корта. Италианецът записа три поредни пробива, като по този метод оформи крайното 6-7(1), 6-3, 6-1 след два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР