Рафаел Надал не започна участието си по най-добрия начин на

...
Рафаел Надал не започна участието си по най-добрия начин на
Коментари Харесай

Втора поредна наказателна акция: Надал става все по-убедителен на Уимбълдън

Рафаел Надал не стартира присъединяване си по най-хубавия метод на тазгодишния Уимбълдън, откакто позволи да загуби по един сет против привидно непретенциозни на тревни кортове противници, а точно Франсиско Серундоло и Ричардас Беранкис. Всички обаче знаем по какъв начин точно ранните кръгове са сложните такива за Матадора в английската столица и още в предишния дуел испанецът сподели напълно друго лице на корта, разгромявайки поставения под номер 27 - Лорецо Сонего.

Днес пък 22-кратният първенец от Шлема изигра оше един доста мощен мач, с цел да надиграе непредсказуемия Ботик ван де Задсхулп и по този начин откри място на четвъртфиналите в конкуренцията - 6:4 6:2 7:6(6). Там двукратният първенец ще премери сили с Тейлър Фриц, който го победи на финала в Индиън Уелс и сега се намира в серия от 8 следващи триумфа.

Нидерландецът изглеждаше доста стимулиран в началните минути и се стараеше по всякакъв начин да лишава от времето за реакция на втория подложен. Ван де Зандсхулп правеше съществено количество асове, като в същото време пласираше множеството си ретури с отлична дълбочина и привидно самодейността беше на негова страна. Все отново Надал увеличи темпото в най-важния миг, реализирайки пробив в десетия гейм, с чиято помощ доближи до спечелването на откриващия сет.

Ботик продължи да работи с оптимално равнище на експанзия, само че неговите опити за завършващи удари все по-често не намираха очертанията на корта и грешките се множаха в актива му. Рафа отрази брейкбол в дебютното си подаване за втората част, а оттова насетне просто прехвърляаше топката от другата страна на мрежата и дочакваше идващата неправилност от ракетата на противника. Манакорецът стремително си обезпечи задатък от 3:0 гейма, след което направи още един пробив и се приближи единствено на сет от крайния успех.

Третата част започва повече от изненадващо, защото международният номер 25 завоюва пет следващи разигравания на съперников начален удар, осъществявайки първия си брейк в конфликта. Отговорът на Матадора беше неотложен и най-сетне смразяващият му форхенд влезе в деяние. Испанецът движеше Ботик из целия корт и темпото несъмнено стана прекомерно висока за усета на ван де Зандсулп, който внезапно се оказа догонващ с 2:5. Тогава се случи нещо извънредно ненадейно, тъй като левичарят не можа да затвори срещата в своя изгода и се стигна до тайбрек, където опитът на Надал беше основен и той се поздрави с триумфа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР