Рафаел Надал най-вероятно ще спре да играе поне за известно

...
Рафаел Надал най-вероятно ще спре да играе поне за известно
Коментари Харесай

Испански журналист: Надал ще спре да играе след Ролан Гарос


Рафаел Надал най-вероятно ще спре да играе най-малко за известно време след Ролан Гарос. Това заяви в ефира на испанското радио COPE журналистът Анхел Гарсия. Според него е изцяло допустимо мрачната прогноза на Матадора да се сбъдне и това в действителност да бъде последното му присъединяване на Откритото състезание на Франция.

Още от 2005 година насам Надал страда от рядко положение на крайници, наречено „синдром на Мюлер-Вайс“, който се показва в остеонекроза на тарзалната кост. На по-разбираем език – една от най-важните кости от външната страна в ходилото, която е основна за всички завъртания, смени на темпото и въобще придвижване, нужни за един тенис мач, стартира да „умира“.

Травмата се появи още веднъж на Мастърс шампионата в Рим преди няколко седмици, като в оня миг присъединяване на Надал на Ролан Гарос не изглеждаше по никакъв начин несъмнено. Испанецът обаче съумя да стабилизира положението си и доближи до полуфинал, където ще се изправи против Александър Зверев. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем на няколко пъти показа, че неговият доктор – доктор Анхел Руиз Которо, е с него в Париж, само че досега двамата не са съумели да намерят по-дългосрочно решение на казуса.

Анхел Гарсия твърди, че след Ролан Гарос международният №5 ще прекрати спортната си активност, до момента в който той и доктор Которо не съумеят да открият решение. Това би могло да значи пауза от един или няколко месеца, а в най-лошия случай – завършек на кариерата на Матадора.

Според Гарсия сега Надал играе благодарение на огромни дози обезболяващи, само че това е единствено краткотрайно решение, което носи опасности в дълготраен проект. Испанският публицист твърди, че на този стадий Надал не възнамерява да играе на Уимбълдън, а присъединяване му на US Open също не е несъмнено.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР