Радваме се да ви представим няколко естествени рецепти за изсветляване

...
Радваме се да ви представим няколко естествени рецепти за изсветляване
Коментари Харесай

Дами, ако искате по-светла коса не купувайте нищо - изпробвайте тези природни билки!

Радваме се да ви представим няколко естествени предписания за изсветляване на косата. Сигурни сме, че ще останете сюрпризирани какъв брой лесни и практични са те. Има дни, в които ни омръзва цветът на косата ни. Вместо обаче да посегнем към артикули, които съдържат химикали и бои в себе си и които са изключително нездравословни както за косата, по този начин и за цялото тяло, дано ви предложим нещо друго. В идващите редове ще ви представим няколко натурални предписания, които по натурален път изсветляват цвета на косата ви. Те не ви вредят – в противен случай, вършат косата още по-здрава. Лайка
Направете чай от лайка. Измийте косата си с шампоан и я оставете да се изсуши изцяло. Когато чаят се охлади, налейте го в шише със спрей. Напръскайте косата си, като по едно и също време с това разресвате деликатно косата си с гребен. След процедурата изсушете със сешоар. Постойте по този начин 1 час, след което още веднъж измийте косата си. Можете да прилагате тази рецепта за изсветляване на косата няколко пъти седмично.

И това е забавно - Топ храни срещу косопад и чупливи нокти - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Лимон
Лимонът съставлява различен естествен артикул, който сполучливо изсветлява косата. Необходима ви е чаша прясно изстикан лимонен сок и една четвърт чаша топла вода. Смесете съставките и ги налейте в бутилка със спрей. След това напръскайте косата си, тъй че да се овлажни цялата. Съветваме ви да вършиме тази процедура, когато косата ви е немита.

Следващата стъпка изисква да постоите на слънце 1-2 часа. Докато излагате на показ косата си, не забравяйте да намажете кожата си със слънцезащитен крем. След като времето изтече, влезте в банята и измийте косата си с шампоан. Подберете добре балсама, защото поради лимоновата киселина косата ви ще бъде много суха.

Бира и яйца
Необходими са ви един яйчен белтък и половин чаша елементарна бира (не се изкушавайте да употребявате тъмна или червена). Нанесете получената примес върху цялата си коса и постойте на слънце най-малко 1 час. Изплакнете добре с топла или студена вода.

Къна
Следващата рецепта има дългогодишна история. Едно време бабите ни са я употребявали, с цел да изсветлят или потъмнят цвета на косата си. Преди да пристъпите към нея, би трябвало да вземете поради няколко фактора. Колкото по-равномерен е цветът на косата ви, толкоз по-лесно ще постигнете стремежи резултат. Обратно, в случай че косата ви е с разнообразни оттенъци, къната няма да даде отличен резултат.

Можете да се снабдите с къна във всеки един магазин за билкови и натурални артикули. Изберете ярък или кестеняв цвят. Вземете поради един значим миг при използването на естествен артикул – той няма тази продължителност, която е присъща за боите за коса, продавани в магазините.

Косата ви е належащо да е чиста и суха. Разтворете къната на прахуляк в подобаващ съд с гореща вода и направете паста. Съветваме ви да употребявате ръкавици, когато нанасяте къната, защото тя може да боядиса и кожата по ръцете ви. Нанесете получената паста в посока от корена към краищата на косата. След това масажирайте в допълнение, с цел да разнесете къната на всички места. Покрийте косата си с шапка за къпане и оставете къната да работи няколко часа, преди да я измиете. Колкото по-дълго чакате, толкоз по-светла ще стане. Има и още една взаимозависимост – колкото повече я оставите да работи, толкоз по-стабилен ще е цветът. Накрая изплакнете косата си с шампоан и еликсир.

Лимон и лайка
Сигурно ви прави усещане, че още веднъж ви представяме тези два продукта. Да, тъй като са извънредно ефикасни за изсветляване на косата, когато ги прилагаме в тандем. Комбинирайте прясно изстискан сок от един лимон с две супени лъжици лайка. Смесете двете съставки и нанесете получената течност върху цялата си коса. Оставете да работи 2 часа, като наложително би трябвало да стоите на слънце. В края на процедурата измийте косата си, както нормално вършиме.

Можете да сътворите изсветляването още по-лесен развой, като сложите малко от тази примес в бутилката на шампоана си. Всеки пък, когато се къпете, нанасяйте обогатения шампоан. Оставяйте го да работи 10 минути, преди да изплакнете косата с вода.

Канела
Смесете три супени лъжици канела с три супени лъжици еликсир в подобаващ съд. Разбъркайте добре, тъй че да оформите гладка примес. Нанесете върху косата си. Сложете си шапка за къпане и оставете да работи 6-8 часа. След това измийте косата си с шампоан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР