Радослава Ненова, жената до Боян Петров, преди малко написа нов

...
Радослава Ненова, жената до Боян Петров, преди малко написа нов
Коментари Харесай

Радослава Ненова: Няма шанс Боян да е жив от лагер 3 нагоре! Ако за него битката е приключила, нека остане в планината

Радослава Ненова, дамата до Боян Петров, доскоро написа нов пост във " Facebook ", от който излиза наяве, че не желае спасителите да рискуват личния си живот с нанагорнище към върха:

Вчера в доста сложен за мен диалог взех решение да не се изкачва върха през днешния ден. От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се желае да не изгубвам вяра - за мен живота и оцеляването на всички участници в избавителната акция е доста значим и въпреки да ми е доста мъчно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Затова, избирам на слизане избавителните екипи да претърсят регионите където има късмет да открият Боян жив... 

Ако за Боян борбата е завършила, нека си остане в планината. Каквото и да се случи до края на деня, признателна съм за всички старания и ще ги възнаградя. Това е животът на шерпите, знам че като слязат ще поемат различен риск, на различен скат, за друго нанагорнище..., само че персонално аз не искам да рискуват към върха. Всички решения по издирването от тук на сетне са техни.
Поради огромния поток от информация и мнения която витае, съм решила да опиша доста в детайли хронологията, обстоятелствата имената, кореспонденцията и цените. Още не съм решила дали да го направя в пост или в книга. Едно е сигурно-написахме история и тя заслужава да бъде запомнена. Заради Боян!



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР