Радомирецът Любомир Лозанов беше екстрадиран от Италия, след като карабинери

...
Радомирецът Любомир Лозанов беше екстрадиран от Италия, след като карабинери
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития за наркомана Любомир, който удуши приятелката си и я натика в куфар

Радомирецът Любомир Лозанов беше екстрадиран от Италия, откакто карабинери го задържаха в градче, покрай Рим. 36-годишният мъж е упрекнат за гибелта на приятелката си Антония Венциславова от радомирското село Копаница, написа.

Парчета от натрупа є бяха открити в куфар на 12 октомври т. година Имало и части, изкопани и раздрани от диви животни. Наложи се да бъде направена ДНК експертиза, с цел да бъде доказано, че това е изчезналата на 7 януари тази година Антония.

Любомир и 30-годишната жена живеели дружно от много време, само че в последните месеци се карали съвсем непрекъснато. Мъжът, съгласно познатите си, бил мирен и добросърдечен, само че ставал като звяр, когато се напиел и надрусал.



Любомир отпътувал при другари в Италия с вярата, че ще му се размине пандизът.

Според съседи приятелката му също била наркоманка, само че нейни близки отхвърлят това. Причина за безконечните кавги нормално били пари, само че войната сред двамата пламвала и по напълно дребни мотиви.

Любомир постоянно биел Антония, тя няколко пъти го напускала, само че постоянно се прибирала. Според познатите им те били доста влюбени и когато пристрастеностите след крясъците утихвали, си давали дума повече в никакъв случай да не се карат.

До идващия път, в който Антония още веднъж опитвала юмруците на обичания си. Във съдбовния ден - няколко дни след Новогодишните празници, избухнал следващият скандал.

Нервите на Любомир, който бил пийнал, не издържали и почнал да стиска младата жена за гърлото, до момента в който усетил, че тя се отпуска в ръцете му. Най-вероятно той не е желал да я умъртви, само че не е бил в положение “да си знае силата”, споделят криминалисти.

Когато трезвен и осъзнал какво е направил, мъжът се уплашил, че ще влезе в пандиза. Той не посмял да звънне на никого, с цел да каже какво се случило, само че споделил единствено с най-близкия си човек - с татко си.

Казал му, че желае да скрие натрупа и родителят решил да му помогне. Най-лесно им се видяло да разчленят тялото и да то натъпчат натрупа в куфар.

Бащата и синът се страхували, че някой може да ги види и по тази причина не отишли надалеч - закопали останките на Антония сред селата Бърнарево и Николово покрай Радомир.



Антония била доста влюбена в Любомир и макар, че я пребивал, не го напуснала.

Любомир почнал да твърди пред познати, че Антония е решила да се върне при родителите си. Четири дни след убийството отпътувал за чужбина, като обяснявал, че отива да търси работа.

Отначало отпътувал за Франция, по-късно се преместил в Италия, където имал другари.

Антония била оповестена за търсене едвам през февруари, когато околните ѝ се усетили, че нещо не е както би трябвало. Полицията почнала следствие.

Първоначално било формирано досъдебно произвеждане за отвличането ѝ. Няколко пъти били разпитвани околните ѝ, които показали Любомир като мъжа, с който живее. Имало версия, че е отпътувала след него в чужбина.

Загадката почнала да се разплита, когато пастир намерил край Радомир човешки остатъци и се обадил на тел. 112.

Пристигналите на мястото служители на реда се натъкнали на страшна панорама череп и останки от кости, наядени от диви животни. В куфара, в който бил препълнен трупът след убийството, се виждали елементи от коса.

От майката на Антония бил взети проби за ДНК, които посочили, че костите са на щерка ѝ.

Още до момента в който резултатът не бил излязъл, бащата на Любомир отишъл в полицията и признал за стореното, тъй като схванал, че няма метод криминалистите да не стигнат до него и сина му. Той признал, че Любомир живее в Италия при близки.

Окръжната прокуратура в Перник преквалифицира досъдебното произвеждане от похищение в ликвидиране, а Любомир беше упрекнат за зверството при започване на декември след екстрадицията му от Италия.

Той ще се изправи пред съда и в случай че виновността му бъде потвърдена, може да получи до 20 година затвор, доживотна присъда или доживотна присъда без право на подмяна.

Отседнал в дома на другари до Рим

Скрил се от карабинерите в банята

На 13 ноември Любомир Лозанов е бил открит от италиански карабинери в жилището на свои познати в Лидисполи - градче на 50 км. от Рим, в което има огромна българска и румънска общественост.

По време на акцията за задържането му той се опитал да се скрие в банята на жилището, само че откакто униформените почнали да разрушават вратата, отворил.

Семейството, у което гостувал, било разпитано, само че се оказало, че не е знае нищо за страшното закононарушение.

Карабинерите от Ладисполи почнали следствието по българския случай, откакто получили сигнал от Централната дирекция на престъпната полиция.

През юни Любомир бил спрян за инспекция и разпознат от служителите на реда на град Чивитавекия, само че тогава към момента нямало никакви данни за него в системата им.

Едва след края на лятото, когато е открит трупът на Антония, името му било вкарано от българските управляващи в европейската система на полицията, че се търси за ликвидиране.

За броени дни карабинерите влезнали в дирите на българина и пристъпили към задържането му на 12 ноември.

Той е бил откаран в пандиза в Риети и по-късно екстрадиран в България. Съдът у нас го остави зад решетките с непрекъсната мярка “задържане под стража”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР