Радикалното палестинско движение Хамас заяви, че броят на загиналите в

...
Радикалното палестинско движение Хамас заяви, че броят на загиналите в
Коментари Харесай

Хамас: броят на загиналите в ивицата Газа достигна почти 15 000 души

Радикалното палестинско придвижване " Хамас " съобщи, че броят на починалите в Ивицата Газа наближава 15 хиляди души. Според тяхното изказване, което е оповестено от телевизионния канал " Ал-Арабия ", в района към този момент са починали 14 854 души, измежду които 6 150 деца и 4 000 дами. " Хамас " също по този начин оповестява за 36 000 ранени и 7 000 изчезнали в линията Газа.

На 21 ноември Министерството на здравеопазването на линията Газа съобщи, че към този момент не може да оповестява точни данни за починалите, защото заради дейните бойни дейности към този момент не е допустимо да се търсят тела и да се води статистика на починалите. На 17 ноември Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци и организация на работата заяви, че към 830 000 бежанци са приютени в техни обекти в Ивицата. По данни на задачата на Организация на обединените нации към 1,7 млн. поданици на района са били разселени от домовете си. През 2020 година популацията на Ивицата Газа се прави оценка на 2 млн. души.

На 7 октомври Хамас навлезе в граничните територии на Израел след масирана ракетна офанзива и залови няколкостотин заложници. Повече от 1200 души станаха жертви на нападението. В отговор Израел стартира военна интервенция, за чиято цел беше оповестено цялостното заличаване на радикалното палестинско придвижване. След седмици на въздушни и артилерийски удари израелската войска стартира сухопътна интервенция в линията Газа. През последните дни договарянията сред страните доведоха до съглашение за четиридневно преустановяване на огъня, считано от 24 ноември, за замяна на 50 израелски заложници за 150 палестински пандизчии.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР