Радикалното палестинско движение Хамас обясни, че израелската ракета, ударила болница

...
Радикалното палестинско движение Хамас обясни, че израелската ракета, ударила болница
Коментари Харесай

Хамас остана без доказателството за смъртоносния израелски удар по болницата в Газа

Радикалното палестинско придвижване " Хамас " изясни, че израелската ракета, блъснала болница в Газа, се е " изпарила ", написа в. " Ню Йорк таймс ".

Журналистите на изданието желаеха от представителите на придвижването да дават всички налични доказателства в интерес на обстоятелството, че ракетата фактически е поразила болничното заведение. " Ракетата се е разтворила като сол във вода. Тя се изпари. Нищо не остана ", съобщи представителят на " Хамас " Гази Хамад пред вестника в отговор на настояването.

Световните медии са популяризирали новината за удара по болничното заведение в Газа незабавно откакто тя е била обявена от медиите в Газа. Израел отхвърля обвиняванията на съперника, само че те са подкрепени от арабските страни. След няколко дни управляващите в Газа трансформираха версията си за случилото се. Първоначално представителите на Газа и " Хамас " твърдяха, че при удара са починали от 500 до 833 души, а в този момент най-често се посочва цифрата 471 починали. Експлозията, както се оказа, е станала не в самата болница, а на нейния паркинг, показва вестникът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР