Радичковата Лазарица се завърна на сцената на Бургаския драматичен театър

...
Радичковата Лазарица се завърна на сцената на Бургаския драматичен театър
Коментари Харесай

„Лазарица” – юбилеен спектакъл на Стоян Памуков

Радичковата „ Лазарица ” се завърна на сцената на Бургаския трагичен спектакъл „ Адриана Будевска ”. Постановката по пиесата на огромния публицист и драматург е дело на режисьора Симеон Димитров и е юбилеен моноспектакъл на Стоян Памуков. На 18 декември обичаният артист навърши 70 години, а в трупата на Бургаския спектакъл е от 1983 година, където е изиграл над 150 функции.



За креативния тандем Симеон Димитров – Стоян Памуков сегашната режисура на „ Лазарица ” е в действителност завръщане към пиесата на Радичков, която слагат още преди 30 години, още веднъж на бургаска сцена. Идеята да дадат на текста нов театрален живот в този момент, идва от шефа на Бургаския спектакъл Борислав Чакринов – мотивът е юбилеят на изтъкнатия артист, а повода – хубавите мемоари за представлението, основано преди три десетилетия.



„ Точно преди 30 години гледах спектакъла, отдаден напълно на Homo ludens, на играещия човек. Прекрасен и обаятелен. Сега, във връзка 70-годишния празник на артиста, взех решение да предложа на двамата създатели да се извърнат още веднъж към този текст и те го одобриха отговорно и с наслада. Една опция за разцвет на дългия им и сполучлив креативен път ”, сподели във връзка на премиерата Борислав Чакринов.

Публиката в Бургас може да гледа представлението на 26 януари, а в звуковия файл можете да чуете какво показа за слушателите на „ Артефир “ артистът Стоян Памуков.

Снимки – Драматичен спектакъл " Адриана Будевска " - Бургас
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР