Радева е представила амбулаторен лист, че е бременна и са

...
Радева е представила амбулаторен лист, че е бременна и са
Коментари Харесай

Симона Радева обжалва уволнението си от МВР

Радева е показала амбулаторен лист, че е бременна и са нарушени правата й

Полицайката Симона Радева, която беше уволнена, откакто стана ясно, че е занесла стълба на Георги Семерджиев и му е помогнала да се укрие след жестоката злополука с две жертви, апелира освобождението си от Министерство на вътрешните работи. Това демонстрира информация в масивите на Административен съд София-град, написа

Жалбата е входирана при започване на октомври предходната година. Атакуваната заповед е на началника на Столична дирекция на вътрешните работи от 12 септември.

Права

Радева и отбраната ѝ настояват, че са нарушени правата на някогашната служителка по време на дисциплинарното произвеждане.

След привършване на вътрешното следствие тя била изслушана, дала пояснение, помолила обаче да даде и документално мнение, само че в 7-дневен период, защото била бременна, за което показала амбулаторен лист, излиза наяве от протокола на правосъдното съвещание, извършено на 13 февруари.

Това ѝ било отказано и по този начин ѝ били нарушени правата. Освен това към материалите по дисциплинарната инспекция са приобщени разпитите на четирима очевидци по наказателното дело против Семерджиев за тежката злополука.

Адвокатът на Радева твърди, че тези показания са признати „ безрезервно “, без въпросните очевидци да бъдат изслушани пред дисциплинарната комисия, и по този начин бил нарушен законът.

От Столична дирекция на вътрешните работи отвръщат, че няма спънка материалите от друго произвеждане да бъдат приобщени към дисциплинарната кореспонденция, стига това да е направено по съответния ред. Освен това Радева е била изслушана и ѝ е дадена опция да даде пояснение, преди да ѝ наложат наказването.

Съдът ще се произнесе в период.

Скандал

Скандалът с полицайката Радева се завихри още в първите часове след жестоката злополука на бул. „ Черни връх “. Първоначално имаше подозрения, че Радева е била в джипа на Семерджиев по време на случая. Оказа се, че се е возила в джипа на джигита преди този момент.

Свидетели, които са работили в автомивката на Семерджиев, обявиха пред Софийски градски съд, че Симона постоянно е идвала в автомивката на подсъдимия и даже е била нещо като шеф там.

Най-скандалното обаче беше разкритието, че Радева е носила стълба, с цел да може Семерджиев да се прибере, до момента в който половин Министерство на вътрешните работи го търси къде ли не. Един от първите пристигнали на местопроизшествието е бил не какъв да е, а приятелят на Симона - Мирослав Якимов.

Според проверяващите точно той я е уведомил, че „ Георги май е направил пакост “. Якимов също беше уволнен от Министерство на вътрешните работи. Дисциплинарни санкции за чадър над Семерджиев отнесоха още към 40 души.

На първото съвещание по делото против Семерджиев през декември Симона се появи облечена с необятна дълга шуба, която не смъкна даже пред съда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР