Радев не е обвързан със срок, в който трябва да

...
Радев не е обвързан със срок, в който трябва да
Коментари Харесай

Доц. Киселова не изключи възможността президентът да върне за ново обсъждане освобождаването на Гешев


Радев не е привързан със период, в който би трябвало да издаде декрет

„ Не може да се каже дали президентът ще има съображение да отхвърли указа за предварително преустановяване мандата на основния прокурор, само че има съображение да го забави, с цел да види какви ще бъдат сензационните разкрития, които се закани да направи Гешев “, съобщи пред bTV конституционалистът доцент Наталия Киселова.

Тя посочи, че откакто се направи предложение към президента той да има няколко дни да се запознае с претекстовете и да издаде декрет. Не би трябвало да се изключва опцията президентът да върне предлагането за ново разискване, позволи Киселова. Тя уточни, че е изцяло допустимо основният прокурор да развие тезата, че не му е била обезпечена отбрана по време на съвещанието на Висш съдебен съвет.

Киселова добави, че Гешев към момента е основен прокурор, само че се повдигат няколко въпроса – дали е в командировка или в отпуск. Неговият мандат ще бъде преустановен, до момента в който не бъде подписан указът за освобождението му, разясни тя.

Когато Радев постави подписа си, позицията ще се заеме от заместител на основния прокурор.

По закон президентът не е привързан със период, в който би трябвало да издаде декрет за освобождение на обвинител номер едно.

Радев има право и на едно несъгласие, като по-късно Висш съдебен съвет би трябвало да разиска още веднъж предлагането и то отново да бъде гласувано.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР