Работничка в производствената база на „Сенсата Технолоджис България“ в Ботевград

...
Работничка в производствената база на „Сенсата Технолоджис България“ в Ботевград
Коментари Харесай

Жителка на Мездра, работеща в завод в Ботевград, е настанена в Тубдиспансера с коронавирус

Работничка в индустриалната база на „ Сенсата Технолоджис България “ в Ботевград е настанена с ковид във врачанската Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести, научи организация BulNews. 41-годишната жена е призната през вчерашния ден. Тя е от Кнежа, само че живее в Мездра. Случаят й бе разгласен от РЗИ – Враца в събота, като „ изследвана по избор “, без да се изпада в елементи.

От РЗИ - Враца излязоха с детайлности за шестимата новозаразени с ковид в региона

От районната здравна ревизия прибавиха само, че е стартирано епидемиологично изследване за определяне на контактни лица. Вчера са били тествани няколко смени с служащи от завода в Ботевград, чиито резултати се чака да излязат.
В понеделник е осъществено и тестване за COVID-19 на личния състав във всички детски заведения на територията на община Берковица. Изследването е направено от експерти на РЗИ – Монтана, с безвъзмездни бързи проби. От 106 работещи в забавачките, са тествани 92-ма чиновници, като всички резултати са негативни. Останалите 14 индивида, отсъствали заради отпуск или болничен, ще бъдат изследвани на по-късен стадий.
С цел обезпечаване спокойствието на родителите, на децата и на хората, работещи в детските заведения, по предписание на кмета на община Берковица Димитранка Каменова, преди отварянето на детските заведения на 1 юни, бяха тествани превантивно всички чиновници в тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР