Работна среща с някои от членовете на УС на БФВ

...
Работна среща с някои от членовете на УС на БФВ
Коментари Харесай

Любо Ганев: Още не съм говорил с Пранди, но той ще предпочете най-добрите

Работна среща с някои от членовете на УС на БФВ се състоя през днешния ден в офиса на централата, като бе обсъждано представянето на мъжкия народен тим на европейското състезание по волейбол 2019. Вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев съобщи пред Sportal.bg , че ще бъдат извършени диалози със селекционера Силвано Пранди, за да бъдат привлечени всички опитни и класни волейболисти на България за идната олимпийска подготовка.  БФ остави Пранди да води националният тим по волейбол @@@

“Още не съм приказвал със Силвано Пранди. Познавайки Силвано като треньор, а и освен той, всеки треньор сигурно ще избра най-добре квалифицираните състезатели за момента, с цел да могат да свършат работа. Да, мачовете се приготвят от треньорите тактически и друго каквото би трябвало, само че в края мачът се играе от състезателите. Така, че всеки един треньор ще желае да има най-хубавото, което България има. Със сигурност Силвано е подобен човек и по този начин, че най-добре квалифицираните хора, които ще бъдат към този миг през декември, те ще играят на квалификацията. И несъмнено, най-мотивираните, тези които желаят да дойдат и да спечелят”, съобщи Любо Ганев пред Sportal.bg.
“Пак ще кажа, желая да забравим тази година колкото се може по-бързо, тъй като имаме едно извънредно значимо съревнование - олимпийската подготовка, на която всички, които са най-добре, би трябвало да излязат там. Ние също би трябвало да създадем един комфорт на хората, които ще играят на тази подготовка, да се усещат оптимално добре, с цел да излязат и да покажат най-хубавото от себе си. Мисля, че няма да има по-голяма мотивация от това един играч да излезе и да играе на Олимпиада, защото по-голяма част от тези състезатели са били най-малко на една Олимпиада и знаят какво е. Знаят, че това е черешката на тортата на един състезател, а и ние като федерация ще се опитаме да ги мотивираме в допълнение, да ги надъхаме и насърчим, с цел да покажат най-хубавото. Ще бъде доста тежко, ще би трябвало да играем най-малко на 80-90%, с цел да можем да реализираме резултат. Иначе, в случай че не играем стимулирани или, в случай че не сме всички дружно, доста мъчно може да стане”, добави Лупо.

“Трудно можем да знаем дали с отстранените играчи, щяхме да се представим по-добре на олимпийската подготовка във Варна. Никой не го знае това. Със сигурност треньорският щаб е избрал това, което е било най-хубаво все още, към юли месец тази година. Със сигурност декември месец може да има други състезатели. Коментирали сме дори имена на състезатели, които не са викани и предходната година, единствено и единствено да можем да си помогнем, тъй като отново дублирам 2020-а е доста значима година за България за българския спорт като цяло и българския волейбол в частност. Ако спечелим тази подготовка, отиваме на Олимпиада, което ще бъде доста огромен триумф, а в случай че не успее, имаме единствено едно огромно съревнование - Волейболна Лига на нациите. От там насетне ще би трябвало да мислим за новия олимпийски цикъл, близо пет години от 2020-а до 2024-а, надлежно кои ще бъдат състезателите, които ще играят, кой ще бъде треньорския щаб, какви цели ще си сложим, само че това остава на назад във времето. В момента най-важното нещо за нас е олимпийската подготовка. Трябва да създадем безусловно всичко по нашите сили да отидем, да се борим и да спечелим”, добави Ганев.
“Селекционерът постоянно ще има последната дума, защото би трябвало да бъдат определени 14 играчи, които да пътуват за надпреварата. Но отново ще повторя, концепцията е, с цел да се стигне до 14-те, да имаме 20 - 20 и няколко индивида, на които можем да разчитаме и от тях да бъдат определени най-хубавите.
 БФ остави Пранди да води националният тим по волейбол @@@

Въобще не сме коментирали все още промяна на треньор и по този начин нататък. Казахме, че имаме един тим, който с този метод на игра и с този образ, няма по какъв начин да спечелим квалификацията и по тази причина желаеме да създадем по този начин, че този образ и играта да бъдат изменени, мотивацията също, че даже и държанието на игрището. За страдание ние сме лимитирани откъм брои състезатели, не можем да изкараме 20 нови индивида, просто би трябвало да намерим тези, които могат да завоюват. Да се надяваме, че тогава ще бъдат по-добре готови от в този момент, с цел да можем да използваме оптимално техните благоприятни условия и да играят по този начин както те знаят и могат”, приключи Любо Ганев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР