Работна група към здравното министерство подготвя мерки за справяне с

...
Работна група към здравното министерство подготвя мерки за справяне с
Коментари Харесай

Здравното министерство подготвя мерки за справяне с фалшивите болнични и ТЕЛК решения

Работна група към здравното министерство приготвя ограничения за справяне с подправените болнични и ТЕЛК решения. Това заяви шефът на Националният застрахователен институт Ивайло Иванов преди съвещанието на Надзорния съвет, на което се разисква проектобюджета на публичното обезпечаване за следващата година, съобщи БНР.

По думите му, той не е обезпокоен от отрицателната реакция на бизнес и синдикати към документа.

Иванов сподели още, че все още няма настройка да се отдръпва предлагането за понижаване на компенсациите за болест през първите три дни. Той разгласи, че в разбора са упоменати фрапантни случаи на злоупотреби с издаването на болничните. Само при един шеф от Ихтиман са издадени 700 документа, от които единствено един доктор е издал 200.

Заместник здравният министър Мирослав Ненков също удостовери, че се работи по нови ограничения за ограничение на подправените болнични листове без съображение. „Последващият надзор, откакто към този момент е публикуван болничният лист е безусловно ненужен, тъй като той писмено е прелестно завършен. Трябва да образоваме моите сътрудници, тези, които издават болничните листове. В последна сметка те нанасят голяма вреда,“ разяснява Ненков. Димитър Манолов от „Подкрепа“ и Димитър Бранков от Стопанската камара потвърдиха, че ще гласоподават срещу проектобюджета на Национален осигурителен институт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР