Работим в посока да има зелени коридори за туристите между

...
Работим в посока да има зелени коридори за туристите между
Коментари Харесай

Министър Балтова: Работи се за предоговаряне на концесионните договори на плажовете

Работим в посока да има " зелени коридори " за туристите сред страните от Европейски Съюз. Това съобщи в " Денят стартира " служебниятминистър на туризма доцент Стела Балтова.

Министерството е подхванало дейности за предоговаряне на концесионните контракти на плажовете, въпреки това да е извънредно сложна задача, защото става по законодателен път, добави Балтова.

От 50 до 100% да бъдат понижени цените на плажни такъми, само че това минава през понижаване на концесионните такси, сподели министърът.

Ако не възстановим работата на туристическите обекти, ще бъдем забравени от непознатите оператори, добави тя.

Очаква сезонът да стартира, когато има доста повече идващи полети. В края на месеца по няколко полета дневно се чакат от Полша да вземем за пример.

Министър Балтова предвижда начало на дейния сезон на 4-5 юни. По думите ѝ има два сюжета за развиването му, а оптимистичният се показва в това броят на туристите да е 50% повече по отношение на 2019 година или 100% по отношение на 2020 година

Наследява се незабележим бюджет за реклама, 60% от средствата са изразходвани. В момента тече дейна акция на 18 пазара, чака се спомагателна в Германия, Румъния и Русия, съобщи Балтова.

Курортите чакат гости, уповавам се да имаме забавен сезон, спрямо миналогодишния, предвижда министър Балтова и добави, че идният сезон няма да е по-лесен.

Ще продължи надзор по съблюдаване на противоепидемичните ограничения, увери тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР